Museumspris til Museet for Fotokunst

Museet for Fotokunst blev torsdag hædret med den flotteste pris inden for den danske museumsverden. Det fynske museum får Museumsprisen på en halv million kroner for sit nyskabende initiativ med Fyns Festival for Fotografi.

- Museet for Fotokunst tildeles Den Danske Museumspris for sin imponerende indsats som udvikler af og drivkraft bag Odense Foto Triennale, Fyns Festival for Fotografi. Der er tale om et nyskabende
initiativ af internationale dimensioner, som rækker langt ud over museets normale arbejdsområde. Fototriennalen inddrager tillige kulturelle aktører fra hele regionen og bidrager således til at udbrede kendskabet til fotografiet som medie og kunstart, lyder juryens begrundelse for at tildele Museet for Fotokunst Den Danske Museumspris 2006.

Udover Museet for Fotokunst var også Naturama i Svendborg og Kulturhistorisk Museum i Randers nomineret. Men det blev altså Museet for Fotokunst, der løb med prisen.

En enig jury

- Fra Øst- til Vestfyn var der enighed om, at Museet for Fotokunst burde modtage Den Danske Museumspris 2006 for sin imponerende indsats som initiativtager til og drivkraft bag Fototriennalen - Fyns Festival for Fotografi. Og vi i juryen var heller ikke i tvivl! En samlet jury har hæftet sig ved, at der er tale om et nyskabende initiativ af internationale dimensioner, som inddrager aktører fra hele regionen og bidrager til at udbrede kendskabet til fotografiet som kunstart, sagde Charlotte Sabroe, der er med i juryen og leder af Vestsjællands Kunstmuseum.

Prisen består af en halv million kroner og en messingplakette af grafikeren Torben Skov. Pengene er øremærket til nyerhvervelser til museets samling samt til formidlingsvirksomhed i forbindelse medafholdelsen af Odense Foto Triennale. Fyns Festival for Fotografi 2006, der løber af stablen fra oktober.