I det fynske folks tjeneste

Muslimer mærker modreaktion efter dansk terrorangreb

Der ser ud til at være regionale forskelle på, hvordan muslimer oplever negative reaktioner efter attentatet.

Efter terrorangrebet i København oplever flere muslimer en ændret hverdag. Især kvinderne mærker til en stigende diskrimination og forfølgelse.

Det fortæller Imran Shah, talsmand for Det Islamiske Trossamfund, efter at DR Nyheder skriver, at mindst 10 muslimske kvinder har været udsat for voldelige angreb eller anden form for diskrimination efter sidste weekends attentat.

- Det har vi helt sikkert oplevet. Der kommer meldinger ind, og en del af disse går i første omgang på, at de bare søger trøst og egentlig ikke vil anmelde diskriminationen, siger Imran Shah.

Ifølge talsmanden tænker de, der oplever en større forfølgelse, ikke på at anmelde overgrebene, fordi "de simpelthen er for chokerede over, at de føler sig danske, men samtidig bliver angrebet af etniske danskere."

Ud over det fysiske overgreb er det også et psykisk overgreb, som de skal komme til termer med, forklarer Imran Shah.

Netop det psykiske element er der også blevet lagt mærke til på Fyn, fortæller Niclas Turan Kandemir, talsmand for Tyrkisk-Islamisk Kulturforening i Odense.

Den odenseanske talsmand har ikke hørt om overgreb på muslimer, der direkte skal udspringe fra terrorangrebet. I stedet oplever han en anden tendens.

- Det, som folk udtrykker over for mig i forlængelse af den forfærdelige hændelse, er, at de er mere utrygge.

- Det er den rene mistænkeliggørelse af dem. Og så er man simpelthen bange for, at det skader integrationen, siger Niclas Turan Kandemir.

Hos Det Islamiske Trossamfund rådes der til, at hvis muslimer oplever en eller anden form for diskrimination, så skal det meldes og registreres hos politiet.

- Men det tager altså noget tid, fordi de er så chokerede over de hændelser, de er udsat for, bemærker Imran Shah fra Det Islamiske Trossamfund.