Muslimsk medarbejder får lov at fortsætte

Odense Kommune besluttede onsdag at forlænge jobtræningen for en muslimsk medhjælper på kirkekontoret i Vollsmose Kirke. Rådmand Jørgen Lund (V), accepterer at Mahar El-Badawi kan arbejde i kirken på kontanthjælp i et halvt år.

-

Odense Kommune besluttede onsdag at forlænge jobtræningen for en muslimsk medhjælper på kirkekontoret i Vollsmose Kirke. Rådmand Jørgen Lund (V), accepterer at Mahar El-Badawis kan arbejde i kirken på kontanthjælp i et halvt år.


Maher El-Badawis jobtræning på kirkekontoret slutter på fredag, og selv om menighedsrådet gerne ville, har det ikke været muligt at fastansætte ham.


Men nu kan han i stedet fortsætte som frivillig medarbejder på kontanthjælp.


\"Han udfører et stort integrationsarbejde ved at skabe forbindelse med bydelens store muslimske befolkning. Det ville være tåbeligt at tage ham væk fra kirken, når der ikke er et job klar til ham, \"siger Jørgen Lund.


Derfor har kommunen besluttet at lade El-Badawi fortsætte på kirkekontoret, og lade ham beholde kontanthjælpen. Men højst i et halvt år.


\"Dukker der et selvforsørget job op, skal vi anvise ham det, \"siger Jørgen Lund.


Sognepræst i Vollsmose Kirke Torben Hangaard og Maher El-Badawi er tilfredse med ordningen. De ser det halve år som en håndsrækning fra kommunen. 


\"Det giver os mere tid til at finde en løsning, så han kan blive fastansat, \"siger Torben Hangaard.