I det fynske folks tjeneste

Næppe jalousi bag drab på fynsk ægtepar

Det dræbte ægtepar fra Fyn har boet sammen i 16 år. Politiet tvivler på jalousi som motiv.

Politiet holder alle muligheder åbne omkring motivet til drabet på ægteparret Heidi Nielsen og Bjarne Johansen fra Sanderum i det sydvestlige Odense onsdag aften. Umiddelbart er der intet, der peger i retning af de gængse drabsmotiver.

- Vi har naturligvis overvejet, om der kunne ligge noget jalousi bag, men det er der ikke noget, der tyder på. Godt nok er de fraskilte og har børn hver for sig, men de har levet sammen i de seneste 16 år, fortæller efterforskningsleder Henrik Justesen til Ritzau.

En anden mulighed kunne være et røveri, som var løbet af sporet. Men i så fald har gerningsmanden ikke udført røveriet efter at have dræbt parret.

- De havde nogle værdigenstande med sig, men dem havde de også på sig, da de blev fundet, fortæller Henrik Justesen.

Det drejer sig blandt andet om et dyrt ur og en ring, som 49-årige Heidi Nielsen bar, og en mobiltelefon, som 53-årige Bjarne Johansen var i besiddelse af.

Der er absolut heller ikke noget, som tyder på, at parret skulle være kommet i clinch med folk fra det kriminelle miljø. Der er tale om et harmonisk par i høje stillinger.

Han var læge, og hun var økonomidirektør i møbelvirksomheden Montana.

Tilbage står muligheden for, at det kan være en gal mands værk. En galning, der har udset sig sine ofre tilfældigt, og som brutalt har likvideret dem under deres aftengåtur i Tusindårsskoven.

Politiets vigtigste spor indtil videre er henvendelser om en mørkhåret mand mellem 40 og 45 år, som blev set i nærheden af gerningsstedet onsdag aften. Ifølge vidner opførte han sig mistænkeligt.

- Vi arbejder på livet løs på at finde ud af, hvem han kan være, og så foretager vi afhøring af vidner, familiemedlemmer og andre pårørende, fortæller Henrik Justesen.

- Vi får stadig mange henvendelser i sagen. Vi har fået langt over 100, og det er vi naturligvis rigtig glade for, siger efterforskningsleder Henrik Justesen.