I det fynske folks tjeneste

Næsby rykker ned

Næsby Boldklub ryger nu med sikkerhed ned i Danmarksserien. Det er lykkedes for Boldklubben Frem at redde sig fra en truende konkurs.

1 af 2

Næsby Boldklub var egentlig ude af 2. division, men på grund af Frems ramponerede økonomi, var der en chance for, at Næsby kunne blive i de fine rækker.

Men Boldklubben Frem overlever. De sidste brikker i klubbens redningsplan er faldet på plads, hvilket betyder, at Frem forbliver i Viasat Divisionen. Der er blevet tegnet aktier for 1,5 millioner kroner, mens der er kommet 450.000 kroner ind i støttebeløb.

Dansk Boldspil Union (DBU) har blandt andet derfor sagt god for, at Boldklubben Frem kan fortsætte i Viasat Divisionen.

- Vi har haft en konstruktiv dialog med den nye ledelse i klubben og fået tillid til, at den nye bestyrelsesformand Peter Hornbæk kan lede Frem A/S på mere professionel vis. Vi har over for ham udtrykt vores mistillid til den ledelsesform og manglende økonomiske ansvarlighed, vi har oplevet hos Boldklubben Frem A/S de senere år, siger Peter Ebbesen, der er turneringschef i DBU.

I Næsby Boldklub er de skuffede, men tapre.
"Vi har taget DBU's beslutning til efterretning og nu klør vi på med krum hals. Det kan ikke hjælpe noget at give op nu," siger klubbens formand Poul Jørgensen.

Unionen varsler, at Frem i fremtiden kommer under ekstraordinær kontrol. Klubbens nye bestyrelsesformand lover, at der vil komme styr på sagerne.

- Vi går nu i gang med arbejdet, hvor åbenhed bliver et af nøgleordene. Alle skal føle en ejendomsret til det, vi laver i fremtiden. Derfor er det særdeles glædeligt, at moderklubben er en af de nye aktionærer. Sammen skal vi nu arbejde for at styrke og ruste Boldklubben Frem, og det glæder jeg mig meget til at være en del af, siger Peter Hornbæk på Frems hjemmeside.