Når valget falder på TV

Dueller mellem kandidaterne, potentielle ministeremner i krydsild, dagens valg-begivenhed og masser af andre valgreportager kommer til at sætte sit præg på TV 2/FYN's tv-udsendelser gennem valgkampen. Og det er også her du først får sat ansigt på de nyvalgte folketingsmedlemmer.

TV-valgdækningen finder du både på nyhedskanalen på hverdagene fra kl. 14-20 (som også livestreames på tv2fyn.dk) og i vores sædvanlige udsendeler på TV 2.

Og så bliver det TV 2/FYN du skal følge, når der for første gang sættes ansigt på samtlige kommende fynske FM'ere.

Dagen efter valget følger vi optællingen af de personlige stemmer tæt direkte ude på optællingsstederne, ligesom vi inviterer kandidaterne til valgcafe i vores garage. Her får vi de friske kommentarer fra vinderne og taberne, mens vores politiske redaktør Jesper Buch og TV 2/FYN's faste valgekspert Christian Elmelund-Præstekær fra Syddansk Universitet analyserer valgresultatet set gennem fynske briller.

Thulesen Dahl vs Østergaard

29131

Allerede fra Dag 1 i valgkampen er vi i hælene på flere af de fynske kandidater i jagten på spændende personopgør, ligesom vi planlægger indslag og debatter om vigtige emner i valgkampen.

Hver hverdag er vores live-redaktion klar til at sende direkte fra et af dagens valgmøder eller andre valg-begivenheder i eftermiddagstimerne.

Det er igen i år lykkedes for TV 2/FYN at trække to af landets toppolitikere til Odense Teater for at duellere. Det foregår den 2. lørdag i valgkampen - og i år er det Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, og De Radikales formand, Morten Østergaard, der har sagt ja til at stille op til "politisk teater".

Dagen før valgdagen får TV 2/FYN ekstra sendetid på TV 2, hvor vi sender "Det sidste ord" - valgdebat mellem de fynske spidskandidater.

Ved samme lejlighed er det planen, at tv-stationen lægger garage til et politisk marked, hvor alle partier får en stand med mulighed for at påvirke vælgerne til det sidste.

På selve valgaftenen overlader vi tv-sendefladen til det landsdækkende TV 2, men fortæller selvfølgelig om resultater og fynske kommentarer på tv2fyn.dk og de sociale medier som twitter og facebook.

Regnskabets timer

N25 m østergaard

Når resultatet foreligger går vi ind i det største tv-døgn for TV 2/FYN.

Allerede fra klokken 6.30 om morgenen efter valget sender vi de første tv-nyheder, hvor vi fortæller om, hvilke kandidater der de kommende år kan kalde sig "fynske MF'ere". I starten kan der være usikkerhed om de sidste mandater - det afgøres først hen på eftermiddagen, når alle de personlige stemmer er talt op.

Vi sender direkte på vores nyhedskanal fra 12.30 og resten af dagen, mens afgørelsen kommer. Og så er der selvfølgelig live-kommentarer og analyser i vores hovedudsendelser på TV 2 klokken 19.30 og 22.25, hvoraf den sidste har forlænget sendetid.

I 2011 bød valgcafeen på store socialdemokratiske smil hos Julie Skovsby og Trine Bramsen, som begge to blev valgt ind.
I 2011 bød valgcafeen på store socialdemokratiske smil hos Julie Skovsby og Trine Bramsen, som begge to blev valgt ind.