Narkohandlere længe i fængsel

Fyns Politi kan nu sætte foreløbigt punktum i en sag om omfattende indsmugling og handel med heroin. 10 personer er dømt i sagen med op til otte års fængsel.

Sagen begyndte i foråret 2013, da Fyns Politi gennemførte en større efterforskning mod et net af heroinsmuglere og -handlere.

Politiet afdækkede hele netværket fra den spanske leverandør i Barcelona over en pakistansk kurérs rejse til Odense og salgsteder ved varmestuen i Pantheonsgade og forskellige lejligheder i byen.

Siden er mere end 10 personer kendt skyldige i større eller mindre forseelser.

Sidst i marts 2014 faldt dommen mod den sidste sigtede ved retten i Odense.

En 41-årig tyrkisk statsborger, som har boet i Danmark i mere end 30 år med sin familie, blev idømt otte års fængsel og udvisning for bestandigt.

Han har dog anket dommen til Landsretten.

De hårdeste domme

A: 41-årig mand - tyrkisk statsborger bosat i Odense med sin hustru og parrets 3 mindreårige børn.

Idømt fængsel i 8 år (heraf 3½ år i reststraf fra tidligere dom) og udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt. Dommen er anket til Østre Landsret.

B: 51-årig mand ? spansk statsborger. Leverandør til aftager på Fyn. Idømt fængsel i 7 år (heraf 3½ år i reststraf fra tidligere dom) og udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt. Dommen er anket til Østre Landsret.

C: 24-årig mand ? pakistansk statsborger. Kurer. Idømt fængsel i 3 år og udvist af Danmark med indrejseforbud for bestandigt.

D: 37-årig mand bosat i Odense med hustru og parrets mindreårige børn. Lokal bagmand med flere pushere under sig. Idømt fængsel i 4½ år samt konfiskation af 147.000 kr. i udbytte ved salg af narko.

E: 48-årig mand. Lokal pusher. Idømt fængsel i 3½ år.

F: 37-årig mand. Lokal pusher. Idømt fængsel i 1 år og 6 mdr.

Derudover er en række personer, der har spillet mindre roller, dømt for deres medvirken.

Omfattende efterforskning

Under efterforskningen har politiet foretaget skygning af flere personer, adskillige telefonaflytninger og hemmelige ransagninger.

Dertil kommer afhøring af et større antal vidner og sigtede.

Fyns Politi har blandt andet også benyttet sig af internationalt samarbejde og gennem INTERPOL anholdelse af bagmanden i Barcelona.

Leder af Fyns Politis afdeling for Organiseret Kriminalitet, Thomas Anderskov, og senioranklager Jacob Thaarup er meget tilfredse med dommene.

De siger samstemmende, at retten stort set har fulgt anklagemyndighedens påstande, og at det vidner om en vellykket, dygtigt gennemført efterforskning.

Anklageren hæfter sig deusden ved, at den 41-årige tyrkiske familiefar er blevet udvist for bestandig efter at have boet i Danmark det meste af sit liv:

- Det bør være en påmindelse til andre udenlandske statsborgere om, at der er en grænse for, hvad det danske retssystem vil acceptere, siger Jacob Thaarup.