I det fynske folks tjeneste

To narkomaner døde af stærk heroin i Odense

Fyns Politi advarer om, at der er stærk heroin i omløb i Odense. To narkomaner døde søndag formiddag.

Der kom hurtigt advarsel op de steder, hvor narkomaner færdes. Som her på Reden, hvor et opslag advarer om at der er dræberheroin i byen.

Der er tilsyneladende stærk heroin i omløb blandt byens narkomaner. 

Alarmcentralen måtte søndag sende ambulancer afsted kl. 10.47 og kl. 11.26 til livløse narkomaner,

- Der er tale om 2 yngre mænd på 24 år og 28 år,- og begge er døde, tilsyneladende som følge af stofindtagelsen, oplyser vagtchef Jesper Fält Jensen fra Fyns Politi.

Tredie narkoman overlever

Læge og ambulance måtte også rykke ud til en tredie narkoman, der var blevet syg, men han ser ud til at overleve det farlige heroin. 

- De er fundet forskellige steder i byen, men vi ved ikke, om de har købt det samme sted. Men da vi så kørte til den tredie narkoman, valgte vi i samråd med politiet at advare om, at der er stærkt stof i omløb, siger overlæge Søren Mikkelsen, leder af billægeordningen. 

Fyns Politi har underrettet opholdssteder og væresteder for narkomaner herunder institutioner som Reden, Kirkens Herberg i Benediksgade og St. Dannesbo. 

Er ikke særligt bange for det

Det er kun en måned siden, der sidst var farlig heroin i Odense.

Dengang blev 6 narkomaner syge og en døde. Men alligevel bliver advarslen ikke taget lige alvorligt blandt narkomanerne.

- Desværre er kvinderne ikke særligt bange for det. Det er meget foruroligende. Det er sådan i det miljø, at jo renere heroin er jo mere attraktivt er det, siger Tone Krogh Nielsen, leder af Reden Odense.