I det fynske folks tjeneste

Naturfagslærere: Hedder det lort eller pølser?

Når over 1000 naturfagslærere samles i Odense Congress Center, skal de blandt andet komme med bud på, hvad man kalder en lort.

00:30

Bummelum? Pølser? Eller afføring? Til september skal 'Masseksperiment 2017' undersøge forholdene på danske skoletoiletter. Derfor skal over 1000 naturfagslærere nu komme med bud på, hvilket ord der skal bruges, når der skal kommunikeres med eleverne.

Ordene inddeles i fire kategorier: indskoling, mellemtrin, udskoling og ungdomsuddannelser.

- Vi vil gerne ramme eleverne på et niveau, hvor vi hverken taler ned til dem eller får dem til at grine. Det er et tabuiseret emne, men det er vigtigt, at de tager det alvorligt, siger Estrid Brandorff, Projektleder i Astra.

Lort fører i udskolings-kategorien. Foto: Alexander Aagaard

Problemer med inkontinens

Masseeksperiment 2017 er et samarbejde mellem Aarhus Universitet og Astra - Center for Læring i Natur, Teknik og Sundhed.

- Der er mange børn og unge, der har problemer med at gå på toilettet i skolen. Det kan resultere i inkontinens, og det giver en masse både fysiske og psykiske udfordringer. Det er ikke blevet undersøgt, hvorfor de ikke går på toilettet, så det gør vi nu, siger Estrid Brandorff. 

Hvis du har andre bud, er du velkommen til at skrive det i kommentarfeltet i opslaget på TV 2/FYNs Facebook-side.

Big Bang

Indsamlingen af ord foregår torsdag og fredag på Danmarks største naturfagskonference, Big Bang, i Odense Congress Center.

- Det er i virkeligheden en slags faglig forkælelse. Lærerne kan få lov at prøve ting af, dele erfaringer og få en masse inspiration til deres undervisning, som de kan tage med hjem og bruge allerede i morgen, siger Idahella Bacher, Programleder for Big Bang.

Fyn Live sender fra Big Bang i Odense Congress Center torsdag klokken 17.02 på TV 2/FYN Nyhedskanalen.