I det fynske folks tjeneste

Naturfolk og campingpladser i strid

Campingrådet og Danmarks Naturfredningsforening er uenige om campingpladsernes hytter.

Det ødelægger naturen, hvis campingpladser udvikler sig til sommerhus-lignende områder, mener Danmarks Naturfredningsforening.

Men hytterne er nødvendige for at tiltrække turister, mener en fynsk pladsejer.

Bøjden Strand Feriepark er en af Fyns femstjernede campingpladser. Her er der legeplads, swimmingpool - og feriehytter. Og netop feriehytterne er en torn i øjet på Danmarks Naturfredningsforening.

- Campingpladserne er til telte og campingvogne, der kommer og går, så det bliver til glæde for flest muligt, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, Præsident for Danmarks Naturfredningsforening.

Feriehytterne må i dag være 25 kvm. Det er de i Bøjden, men ligesom Campingrådet mener pladsejer Per Blaabjerg, at hytterne burde være større.

- Hvis vi skal kunne opretholde vores konkurrenceevne, så bliver vi nødt til at have tilladelse til at lave lidt større hytter, siger Per Blaabjerg, ejer af Bøjden Strand Feriepark.

- Vores 6 personers feriehyttter på 25 kvm til er udnyttet til det yderste, når en familie med børn bor i den, siger Per Blabjerg.

Campingrådet presser på for en udvidelse til 35 kvm, men Danmarks Naturfredningsforening opfordrer miljøminister Troels Lund Poulsen til at sætte en maksimal grænse ved 30. Store hytter er første skridt på vejen til et sommerhuslignende område

- Det gør vi for at forhindre at vores campingpladser, der ligger i vores allerbedste natur, ikke udvikler sig til sommerhusområder, siger Ella Maria Bisschop-Larsen, Præsident, Danmarks Naturfredningsforening.

Men alting udvikler sig - også campingpladser, mener Per Blaabjerg.

- Fra 1930 hvor de første campingvoge kom, til i dag har de jo også udviklet sig. Og det her er på lige vilkår med udviklingen inden for alle andre erhverv. Vi giver i bund og grund kun det vare, som vore kunder ønsker, siger Per Blaabjerg, Ejer af Bøjden Strand Feriepark

I dag er campingpladserne ikke omfattet af planloven, og kan derfor bygge hytter indenfor strandbeskyttelseslinien. Også det vil Danmarks naturfredningsforening gerne have lavet om.