Naturgas Fyn satser på gasbilen

Gasbiler er både miljøvenlige og komfortable, og bør derfor udbredes som et alternativ til benzin- og dieselbiler. Det mener Naturgas Fyn, der som de eneste i landet har gasbiler.

Naturgas Fyn er gået forrrest med at udbrede gasbiler i Danmark. For et år siden anskaffede firmaet sig 15 gasbiler, der stadig er de eneste gasbiler på danske plader.

- De kører perfekt, nøjagtig som andre biler. Vi har kørt 300.000 km i dem, og der har ikke været større problemer med dem end med almindelige biler, siger Morten Weeth, der er forretningsudvikler hos Naturgas Fyn.

2511 gasbil2

Men indtil nu har ingen andre firmaer bakket op og købt gasbiler.

- Gasbiler er udbredte flere steder i verden, og i både Italien og Tyskland udgør bilerne et alternativ til benzinbiler. Det kommer de også til herhjemme, hvis afgifterne bliver sat ned, siger Morten Weeth, der er forretningsudvikler hos Naturgas Fyn.

Mange af de store bilproducenter laver i dag biler til gas, men da der ikke er optankningsmuligheder i Danmark, kan de ikke sælges.

- Vores naturgasnet er spredt ud over hele landet, og hvis afgifterne på gas bliver ændret, er vi klar til at opsætte standere til gasbiler i hele landet, siger Morten Weeth.

Miljøvenlige biler

2511 gasbil3

I følge Naturgas Fyn er der klare fordele i at udbrede gasbilen i Danmark.

- Bilerne udleder 25 procent mindre CO2 end diesel- og benzinbiler. Samtidig er der også mindre udledning af både partikler og NOx. Og hvis man fylder tanken op med biogas vil miljøgevinsten blive endnu større, siger Morten Weeth.

Regeringen har tidligere været positiv over for at ændre afgiftssystemet, så afgifterne på gas til biler bliver sat ned. Men i følge energiordfører Pernille Rosenkrantz er der ingen planer lige nu om at ændre afgiftssystemet.

- Det holder ikke. Jeg vil tage kontakt til energiministeren og de andre energiordfører, og så må vi sætte os sammen og finde ud af hvordan vi kan ændre afgifterne, så det bliver mere attraktivt at købe en gasbil, siger energiordfører Lars Chr. Lilleholt(V).