Natursti bremset på Sydlangeland

111 lodsejere gav mandag aften politikerne i Sydlangeland Kommune klar besked: Drop alle planer om naturstiprojektet. Og den klare melding har virket. Borgmester Knud Gether (Borgerlisten) har meddelt, at planerne om naturstien må droppes.

-

111 lodsejere gav mandag aften politikerne i Sydlangeland Kommune klar besked: Drop alle planer om naturstiprojektet. Og den klare melding har virket. Borgmester Knud Gether (Borgerlisten) har meddelt, at planerne om naturstien må stoppes.

Den fynske natursti er ellers et stort turistprojekt, hvor en 250 kilometer lang sti skal forbinde otte sydfynske kommuner.

Alle var imod
I kommunerne er arbejdet i fuld, hvor en masse aftaler skal på plads med lodsejere. Men i Sydlangeland var det altså umuligt at nå en frivillig aftale. På et borgermøde mandag aften var samtlige 111 lodsejere imod projektet, og kommunen har ikke råd til at ekspropriere.

- Det er selvfølgelig ærgerligt, men vi må som politikere tage hensyn til den massive modstand, der er mod projeketet, borgmester, Knud Gether.

Amtspolitiker enig i beslutning 
Fyns Amt er også med i projektet, og formanden for amtets udvalg for teknik og miljø, Poul Weber (V), kan sagtens forstå Knud Gethers beslutning.

- Når modstanden er så markant, så siger min politiske næse mig, at så skal man ind og revurdere projektet. Det er helt klart, alt andet vil være galimatias, siger Poul Weber.

Vred præsident
Mens politikerne er enige om, at beslutningen nødvendigvis er den rigtige, så er Præsidenten for Danmarks Naturfredningsforening, Poul Henrik Harritz, vred på lodsejernes modstand.

- Først fik de spoleret planerne om en nationalpark i Det Sydfynske Øhav, og nu er de i gang med at sabotere den lange vandresti Øhavet Rundt. Såvel nationalpark som vandresti ville ellers kunne glæde hundredetusinder af danskere og udlændinge, der gæster vores land hvert år, skriver Poul Henrik Harritz i en længere, vred kommentar til modstanden.

Hul i vandrestien?
Om der kommer et sydlangelandsk hul i naturstien er uvist. Knud Gether vil nu undersøge om stien kan forbindes på en anden måde.

- Vi må se os om efter andre løsninger. Måske kan vi gøre brug af nogle halvoffentlige arealer, siger den skuffede borgmester.