I det fynske folks tjeneste

Nedtur for Nicki P.: Australier vinder VM

Australieren Chris Holder vandt VM i speedway, og Nicki Pedersen havde en skuffende aften i Polen.

Nicki Pedersens VM-drømme druknede lørdag aften på et regnvådt polsk stadion i sæsonens 12. og sidste grand prix, hvor den stærkt kørende australier Chris Holder sikrede sig karrierens første titel som verdensmester.

Det stod klart efter en dramatisk semifinale, hvor Nicki Pedersen styrtede i en hidsig dyst mod Chris Holder i det første sving.

Efterfølgende var der håndgemæng mellem de to kørere, men i omkørslen vandt australieren sikkert.

I finalen førte Chris Holder, men han fik defekt, og grand prix'et blev vundet af svenske Antonio Lindbäck.

Før grand prix'et var der blot to point mellem den førende kører, Chris Holder fra Australien, og Nicki Pedersen. Den med spænding ventede titeldyst mellem de to favoritter sivede dog stille og roligt bort i den våde slagger.

Nicki Pedersen, som har tre VM-titler på sit cv, kom skidt fra start i sine to første heat, hvor han med to tredjepladser blot høstede et par point.

Den 35-årige dansker kom ellers fornuftigt ind i første sving, men blev i begge heat overhalet kort efter, og han havde svært ved at få ordentlig fart i sin maskine.

Da Chris Holder samtidig havde en fantastisk aften i Torun med to sejre i sine første to heat, så det straks meget svært ud for Nicki Pedersen, som tilskuerne havde travlt med at genere med deres piftende velkomst, hver gang han gik på banen.

Australieren var derimod på hjemmebane i den polske by, hvor han har hjemmebane og kører hver anden uge. Chris Holder fik også hjælp af sin landsmand Jason Crump, som i første heat lukkede Holder ind i første position.

Det vigtige 13 heat, hvor Holder og Pedersen kørte mod hinanden, vandt australieren med adskillige meter.

Danskeren klarede lige akkurat at kvalificere sig til semifinalen, men da Holder førte med seks point i VM-stillingen, virkede opgaven nærmest umulig.

Nicki Pedersen har alt i alt haft en god sæson efter to mindre gode år. Fynboen har i år vundet både det tjekkiske og det kroatiske grand prix.