Netdoktor skærer ned

En af Fyns største it-succeser er nu også blevet ramt af nedgangstiderne i branchen. For første gang nogensinde må Netdoktor fyre medarbejdere.

Nyt underskud i vente

En af Fyns største it-succeser er nu også blevet ramt af nedgangstiderne i branchen. For første gang nogensinde må Netdoktor fyre medarbejdere.

Flere års fremgang er tilsyneladende slut for den fynske it-komet Netdoktor. Virksomheden må nu fyre medarbejdere i Norge efter svigtende indtægter. Samtidig er afdelingen i Østrig blevet ændret til en Franchise-virksomhed.

I Norge har Netdoktor afskediget 8 redaktionelle medarbejdere, og opsagt freelancekontrakter med 70 læger. Siden kører dog videre med 2 faste medarbejdere.

Men direktøren afviser at fyringesrunden er udtryk for krise hos Netdoktor.

"Vi har valgt at satse på de store lande som Spanien, Frankrig og Italien i stedet for små lande som Norge og Østrig", siger direktør i Netdoktor Morten Bro Nielsen.

Sidste år kom Netdoktor ud med et underskud på 77 mio. kr. og i år kalkulerer virksomheden med et underskud i samme størrelse.

"Vi har ingen problemer. Vi har lagt en forretningsplan som vi overholder til punkt og prikke. Det betyder, at vi begynder at have balance mellem udgifter og indtægter sidst på året", siger Morten Bro Nielsen.

Hidtil har det dog knebet med indtægterne, men Netdoktor regner med at begynde at tjene penge i løbet af i år. Indtægterne skal komme fra salg af virksomhedens materiale, sponsorater og forskellige individuelle ydelser.

Netdoktor beskæftiger i øjeblikket omkring 150 medarbejdere i ni lande. Omkring 10 medarbejdere er ansat på hovedsædet i Svendborg.