Netværk støtter uhelbredeligt syge

Uhelbredeligt syge fynboer kan nu få besøg derhjemme af et netværk af frivillige, det palliative Frivillige Netværk Fyn.

Det palliative Frivillige Netværk Fyn har netop overstået det første to-dages introduktionskursus for et hold frivillige.

Der har været stor interesse for at komme med i netværket, skriver DR P4 Fyn.

Koordinator Inge Hansen kunne have fyldt kurset op med dobbelt så mange interesserede, men hun har valgt at lave en blød start.

- Vi har valgt at lave hold på 12 personer af gangen, for vi har to dage til at lære hinanden at kende og tale etik og moral og lave det rette match mellem syg og frivillig.

Overlæge har store forventninger

Fremover rykker de frivillige ud, når en uhelbredeligt syg eller døende fynbo har brug for lidt ekstra omsorg.

Det gør de i et samarbejde med læger og sygeplejersker i Palliativt Team Fyn.

Inge Hansen er som koordinator ansat til at bygge bro mellem de frivillige og de professionelle i det, som overlæge Anette Damkier fra Palliativt Team Fyn kalder et unikt samarbejde:

- Nærheden i samarbejdet er noget nyt og meget brugbart. Herhjemme har man ikke lavet denne struktur før med frivillige i et palliativt team, så det er vi spændte på at få i gang.

Undersøgelser viser, at 4 ud af 5 uhelbredeligt syge ønsker at blive i eget hjem, hvis de kan få den hjælp, som er nødvendig.