I det fynske folks tjeneste

Ni millioner til at styrke velfærdsteknologi

Virksomheder, der udvikler velfærdsteknologi, får ni millioner kroner af Region Syddanmark til at styrke deres eksport.

Foto: Arkiv / Ole Holbech

Pengene går til Innovationsnetværk for Sundhed og Velfærdsteknologi, og til virksomheder, der udvikler løsninger, der fremmer borgernes muligheder for at blive i eget hjem, så længe de selv ønsker det.

- Lige siden regionernes oprettelse har vi i Region Syddanmark haft stor fokus på sundheds- og velfærdsteknologi. Vores fokuserede indsats har været med til at gøre os til en af Europas førende regioner inden for området. Med et yderligere skub kan vi sætte gang i eksporten af vores viden og teknologi, som kan bidrage til vækst i regionen. Det vil vi i Region Syddanmark selvfølgelig gerne støtte, siger Carl Holst(V), formand for regionsrådet.

Regionsrådet har bevilget i alt 8.975.000 kroner, og til netværket, hvor 70 virksomheder fra Region Syddanmark er med.

Virksomheder bidrager selv med 23 millioner kroner til eksportsatsningen.

- Det er klart, at netværket først og fremmest skal drives af og have rod i det private erhvervsliv. Det er helt fundamentalt, for ellers ville der ikke være meget fremtid i det. Derfor er jeg glad for, at virksomheder over hele landet vil deltage. Det giver os en unik mulighed for i fællesskab at udvikle endnu bedre løsninger i fremtiden, siger Carl Holst.