I det fynske folks tjeneste

Ni personer anholdt efter bandevold

Efter lørdagens bandeopgør har politiet anholdt ni personer. Fire er løsladt igen og fem skal søndag fremstilles i grundlovsforhør.

Ni personer blev anholdt efter lørdagens bandeopgør i Odense.

Det første sammenstød skete på hjørnet mellem Filosofgangen og Sdr. Boulevard lørdag kl. 14.30. Her blev en mand med indvandrerbaggrund overfaldet mens han sad i sin BMW og stukket med kniv flere gange.

I løbet af de næste tre kvarter tørnede de to grupperinger sammen yderligere fire gange forskellige steder i Odense.

Flere anholdte

Politiet har efterfølgende anholdt ni personer, der alle har relationer til bandemiljøet. De anholdte mænd er alle etniske danskere i alderen 23-31 år.

Fire personer er løsladt igen, mens fem endnu er i politiets varetægt. Af dem er en person sigtet for drabsforsøg, en person sigtet for forsøg på kvalificeret vold og overtrædelse af våbenloven og de tre andre er kun sigtet for overtrædelse af våbenloven.

Vanskelig efterforskning

Under kampene lørdag blev der brugt køller, og flere vidner har set kombattanterne bære skydevåben. Der blev dog ikke affyret skud.

Politiets opklaringsarbejde har været vanskeliggjort af, at de to grupper bevægede sig rundt i biler og derfra overfaldt hinanden. Desuden er grupperne ikke interesseret i at give oplysninger til politiet.

Hvornår i løbet af søndagen de fem mænd skal fremstilles i grundlovsforhør vides endnu ikke.