I det fynske folks tjeneste

Nicki P: Jeg tror ikke jeg har prøvet noget lignende

Da Nicki Pedersen styrtede søndag, var det hans værste styrt i karrieren. Nu skal han håbe på et wildcard for at køre med om VM i 2017.

03:40

Det fynske speedway-es, Nicki Pedersen, oplevede et af sin karrieres mest voldsomme styrt, da han søndag i speedwayklassikeren Den Gyldne Hjelm styrtede, slog hovedet i banen og var uden bevidsthed i et kvarters tid.

Nu fortæller han til TV2/FYN, at en ekstra undersøgelse på Odense Universitetshospital viser, at han har  brækket to nakkehvirvler. 

Læs også Nicki Pedersen efter styrt: Det er værre end forventet

Dertil kommer, at der der slået en flig af en knogle i skulderen og så har han brækket fire ribben og en arm et par steder. Oveni kommer så også en hjernerystelse.

- Jeg har det okay. Jeg kunne mærke det på kroppen, Jeg har prøvet det en del gange før, men ikke så voldsomt som det her. Jeg vidste godt, at sæsonen den var slut, så må vi så få en status på, hvor meget der er galt med kroppen. 

- Jeg tror ikke jeg har prøvet noget lignende tidligere. Men sådan er gamet en gang i mellem.

- Jeg har selvfølgelig utroligt ondt, og jeg ved at det er slut for i år, siger Nicki Pedersen til TV 2/FYN.

Wildcard til VM

Nicki Pedersen lå inden uheldet på niendepladsen i den samlede stilling i VM-serie, og nu kan han ikke selv køre sig frem til en af de otte øverste pladser, som giver direkte adgang til VM-kampen i 2017.

Læs også Speedwaystyrt koster Nicki Pedersen resten af sæsonen

Nu er han afhængig af, at han får et wildcard, så han håber, at hans europamesterskab forleden kan betyde, at han tildeles et wildcard. 

39-årige Nicki Pedersen er noteret for tre VM-titler, mens europamesterskabet var hans første.

Dagen efter EM-triumfen i den polske by Rybnik gik det galt for den fynske speedwaykører Nicki Pedersen. Han styrtede voldsomt i speedwayklassikeren Den Gyldne Hjelm, der søndag blev kørt i byen Pardubice. Foto: Sportxpress/Scanpix