I det fynske folks tjeneste

Nicki P. skal puste nyt liv i speedway-EM

Europamesterskabet i speedway støves af og får et nyt format i 2013. Nicki Pedersen skal sælge billetter.

Europamesterskabet har igennem mange år været billigt til salg i speedwaysporten.

Manglende sponsorinteresse og præmiepenge har betydet, at det de seneste mange år har været kørere fra andet geled, som i relativ ubemærkethed har kørt om pokalen.

Men i 2013 skal det være anderledes. Et polsk firma har overtaget rettighederne til serien i tre år og har med sponsorpenge og en tv-kontrakt med Eurosport i ryggen sat sig for at etablere en slagkraftig lillebror til VM-serien.

I første omgang bliver der tale om en stribe kvalifikationsløb i foråret og siden en hovedrunde på fire løb i sensommeren og det tidlige efterår.

Blandt de kørere, der får wildcard til hovedrunden, er prominente navne som svenske Andreas Jonsson, polske Tomasz Gollob og så den danske VM-sølvvinder Nicki Pedersen.

- Det bliver skidegodt, og jeg er meget glad for at være blevet inviteret. Lønningsmæssigt svarer hvert løb til en polsk ligamatch, og på den måde er det bedre end grandprix-løbene, hvor der ikke er mange penge at hente.

- Og så ligger det på nogle af de lørdage, hvor der ikke bliver kørt grandprix-løb, og derfor kan jeg stadig køre ligaløb i Polen om søndagen, siger Nicki Pedersen.

Kun tre danskere deltog i dette års europamesterskab, og Kenni Larsen blev bedst placeret med en samlet syvendeplads. Vinder blev tjekken Ales Dryml.

Den eneste dansker, der nogensinde er blevet europamester, er Jesper B. Monberg (tidligere Jensen), der i 2005 vandt omkørslen i finalen mod netop Ales Dryml.