Nicki P. styrter før VM-brag: Min erfaring redder mig

Nicki Pedersen bragede ind i barrieren med 130 km/timen, men speedwaystjernen er klar til at køre i Horsens.

Speedwaystjernen Nicki Pedersen var søndag involveret i et styrt - bare seks dage før det danske grandprix i Horsens.

Danskeren, der kæmper med om VM-titlen, kom galt af sted i et løb i Polen, hvor han ramte russiske Emil Sayfutdinovs baghjul og bagefter styrede direkte mod barrieren med 130 kilometer i timen.

Det lykkedes Nicki Pedersen at slippe fra ulykken uden alvorlige mén, selv om kroppen har fået nogle knubs.

- Da jeg rører hans baghjul, så mister jeg kontrollen i et sekund, men jeg får fat i cyklen igen og får smidt mig til venstre i stedet for højre, før jeg rammer barrieren.

- Cyklen flyver ind i barrieren, og jeg rammer lige bag ved cyklen, og det gør, at jeg er nogenlunde mobil i dag. Det er 25 års erfaring, der hjalp mig, og at jeg havde is i maven, siger Nicki Pedersen.

Styrtet kunne sagtens have haft mere alvorlige konsekvenser for danskeren, der er nummer to i VM-stillingen efter briten Tai Woffinden.

- Jeg ville blive kastet af cyklen som på en rodeohest, hvis jeg var blevet på cyklen og havde ramt barrieren.

- Efter omstændighederne har jeg det fint. Dagen derpå er man øm og føler, at man er blevet kørt over. Intet er brækket. Det kunne være gået meget værre, konstaterer han.

Nicki Pedersen melder sig allerede nu klar til at køre i Horsens på lørdag, hvor jagten på Tai Woffinden fortsætter.

- Ja, selvfølgelig er jeg med. Jeg tager ud for at løbe senere i dag for at løsne op i kroppen. Og så får jeg lidt panodiler, siger danskeren.

- Jeg kunne godt have nappet sejren i Polen i aftes, men trak mig for at være 100 procent klar til Horsens.

- Jeg slog hovedet og var lidt omtumlet. Det var ikke en hjernerystelse, men der var ingen grund til at sætte mig op på cyklen igen og forværre processen.

- Det var vigtigere at trække stikket og sige, at det var det, fordi jeg har et vigtig løb på lørdag, siger Nicki Pedersen.

Danskeren har 71 point midtvejs i VM-serien. Briten Tai Woffinden har 80 point og fører kampen om VM-titlen.