Nicki P. tæt på ny sejr: Koblingen ødelagde finalen

Koblingen virkede ikke som den skulle i Prag, da Nicki Pedersen lørdag sluttede på fjerdepladsen i finalen.

Nicki Pedersen fik spoleret sin finale i lørdagens grandprix i Prag af problemer med koblingen.

Den danske speedwaystjerne sluttede som nummer fire i finalen, der blev vundet af den førende i VM-stillingen, briten Tai Woffinden.

- Jeg havde koblingsproblemer i finalen, og jeg kunne ikke få den til at bide i og tage fat, og det betød, at jeg var sidst ude efter starten.

- Vi skulle have byttet koblingen. Den lille fejl ødelagde chancen for at vinde finalen, siger Nicki Pedersen, der for en uge siden triumferede med en sejr i Finland.

Overordnet har fynboen fået en god start på sæsonen, hvor han efter tre grandprixer indtager andenpladsen - seks point efter Woffinden. Nicki Pedersen er derfor i fint humør trods de ærgerlige koblingsproblemer i finalen.

- Det sker en gang imellem, at man får problemer.

- Jeg er seks point efter nu, og der er ni løb tilbage i VM-serien, så jeg er ovenud tilfreds.

- Jeg ville gerne have vundet i aften, det er klart, men jeg kørte mig i finalen efter lidt problemer i de to-tre første heats.

- Sæsonen er lang endnu, og det ser ikke sort ud. Jeg befinder mig i den rigtige ende, og formkurven er god, konstaterer han.

Nicki Pedersen har de senere år ikke været vant til at vinde i grandprix-serien. Sidste uges triumf var den første i næsten tre år. En sejr i Tjekkiet havde derfor været afslutningen på en vild uge.

- Jeg var så tæt på, men Tai Woffinden kører også rigtig stærkt. Jeg har selv godt styr på tingene, men laver den lille fejl i finalen. Det er nu ikke nogen undskyldning. Nu skal vi bare videre, siger Pedersen.

Han vurderer, at fire kørere lige nu har skilt sig ud i kampen om VM-titlen.

- Tai Woffinden og jeg selv plus Greg Hancock og Jaroslaw Hampel er med lige nu, så vi er en lille håndfuld. Jeg bliver ved med at arbejde hårdt, og så må vi se, hvad der sker, siger han.