Nicki Pedersen diskvalificeret i finalen

Dramatiske styrt, letpåklædte nummerpiger, fyrværkeri og 24.280 entusiastiske tilskuere med Dannebrog og tudehorn. Det danske Speedway Grand Prix i Parken havde det hele - på nær en dansk vinder. Fynske Nicki Pedersen blev i lørdagens finale diskvalificeret.

-

/ritzau/
Dramatiske styrt, letpåklædte nummerpiger, fyrværkeri og 24.280 entusiastiske tilskuere med Dannebrog og tudehorn. Solen skinnede over det danske Speedway Grand Prix i Parken, der i sin debut i København havde det hele - på nær en dansk vinder.

Fynske Nicki Pedersen slap koblingen et brøkdel af et sekund for tidligt i lørdagens finale, kørte i startssnoren og blev desværre for de danske speedwayfans diskvalificeret.

I stedet vandt de seneste to års VM-sølvvinder australske Jason Crump foran Sveriges femdobbelte verdensmester Tony Rickardsson og den tidligere verdensmester fra USA Greg Hancock på tredjepladsen.

Nicki Pedersen havde ellers vist forrygende kørsel med en sejr og tre andenpladser i sine fire heats på vej til finalen, og trods den ærgerlige fjerdeplads tjente Nicki Pedersen 16 Grand Prix point, hvilket betyder, at han beholder sin andenplads i VM-stillingen.

Helt i top ligger Tony Rickardsson med 76 point, Nicki Pedersen har 69 point, mens Jason Crump er på tredjepladsen otte point efter.