Nicki Pedersen: Jeg slår min VM-rival på rutine

Speedwaykøreren Nicki Pedersen vandt for anden gang i 2015, da han lørdag triumferede i svenske Målila.

Nicki Pedersen vandt to direkte dueller mod den førende i VM-stillingen, briten Tai Woffinden, da den danske speedwaystjerne lørdag sejrede i Sverige.

Efter en del andenpladser i de indledende heats, så kørte 38-årige Pedersen fra alt og alle i både semifinale og finale i Målila - i begge tilfælde blev den 14 år yngre Woffinden henvist til andenpladsen.

- Woffinden kører stærkt i år. Tingene spiller bare for ham.

- Det er helt klart erfaring, der trækker mig i finalen i aften, og så holder jeg farten og laver gode sving i finalen, siger Nicki Pedersen.

- Jeg taler meget med mine mekanikere om mit setup, men vi vælger ikke at gøre noget drastisk. Det var den rigtige beslutning.

Både Woffinden og Pedersen samlede 17 point sammen i VM-stillingen, hvor danskeren fortsat er ni point efter briten midtvejs i 2015-sæsonen.

- Det er, hvad det er. Det er ni point, og det er fortsat en lang sæson.

- Jeg holder fokus på mig selv og nyder mit ræs og mit liv. I dag gav det en sejr, siger Nicki Pedersen, der tidligere på året vandt i finske Tampere.

Dermed har danskeren vundet to af sæsonens foreløbig seks grandprix-løb.

- Nu har jeg bevist to gange i år, at jeg kan vinde i Skandinavien, hvor jeg ellers aldrig har vundet tidligere i karrieren. Det er jeg stolt af, siger han.

VM-serien fortsætter den 8. august, når speedwaykørerne kommer forbi Horsens.