I det fynske folks tjeneste

Nicki Pedersen: Jeg stræber efter VM-sølv

VM-guldet er forduftet for speedwaykøreren Nicki Pedersen, men en sølvmedalje er inden for rækkevidde.

Nicki Pedersen vinder ikke VM-guld i år. Det har han erkendt, men sølvet er ikke langt væk for den ambitiøse speedwaykører, som ser frem til aftenens VM-grand prix i Stockholm.

Briten Tai Woffinden fører VM-stillingen med 134 point, mens Nicki Pedersen har 108 på en foreløbig fjerdeplads.

- Jeg stræber efter at få en sølvmedalje for at få et plaster på såret. Guldet er kørt. Men sølvet vil lune på en sæson, som egentlig har været lidt op ad bakke.

- Tai er stukket af. Han har sluppet for de store kontroverser og problemer i år og haft det held, som skulle til. Det er fair play, siger Nicki Pedersen.

På andenpladsen ligger Emil Sayfutdinov placeret med 114 point, men russeren er skadet og stiller ikke op til flere VM-løb.

Polakken Jaroslaw Hampel har 112 point på tredjepladsen, mens Niels-Kristian Iversen har 101 point på femtepladsen og puster Nicki Pedersen i nakken.

- Der er ingen tvivl om, at top-3 er uhyre vigtigt for mig i år. Vi ligger tæt Hampel, Niels-Kristian Iversen og jeg.

- Forhåbentlig kan jeg bruge min erfaring til at få nogle point på tavlen, så jeg kan få et godt forspring inden næste løb i Torun, siger Nicki Pedersen.

Det sidste VM-løb afvikles i polske Torun 5. oktober, men lige nu er det kun aftenens løb i Stockholm, der er fokus på.

- Jeg er spændt og har sommerfugle i maven, for det er nu, det spidser til. Jeg har udsigt til at nappe en sølvmedalje, lyder det fra Nicki Pedersen.