I det fynske folks tjeneste

Nicki Pedersen kvæstet

Den nybagte verdensmester Nicki Pedersen røg af sin speedwaycykel med hovedet først, da han kørte galt i en klubmatch i Polen.

Nicki Pedersen kvæstet i Polen.

Det kunne være gået langt værre, da Nicki Pedersen søndag styrtede i bronzematchen i den polske speedwayliga mellem Rzeszow og Wroclaw.

I sit første heat på aftenen kørte den danske Rzeszow-kører kort efter starten ind i australske Jason Crump, røg af cyklen og landede med hovedet og skulderen først. 

Hjernerystelse

- Han tog starten og lagde cyklen ind over mig. Jeg ramte hans kobling, og så fløj jeg ellers af cyklen over en, der kom bagfra, sagde Nicki Pedersen til Ritzau. Han slap med en mindre hjernerystelse af det slag, han fik, da han landede.

- Først kunne jeg ikke huske noget og var dårligt klar over, hvad dag, det var. Jeg vidste ikke engang, hvor mange Grand Prix'er, der var tilbage og om jeg allerede var verdensmester. Så det var ikke et helt lille slag, jeg fik. Men igen er jeg sluppet billigt, selv om jeg har blå mærker over det hele, fortalte Pedersen, der dog ikke bebrejder Crump for uheldet, som han betegner som hændeligt.

Pause fra speedway

Styrtet betyder, at danskeren foreløbigt holder pause fra speedwayen.
 
- Hovedet gør ondt, når jeg drejer det, så foreløbig tager jeg en dag ad gangen og ser, hvordan hovedet har det. Jeg skulle blandt andet have kørt i næste weekend for min russiske klub, men nu må vi se, forklarede Pedersen fra hospitalet i Polen.

Rzeszow tabte i øvrigt matchen klart med 60-31, og dermed tog Wroclaw bronze. Hans Andersen og Kenneth Bjerre var begge på det vindende hold og gjorde deres til at sikre medaljerne med 11 point hver.

Fik halskrave på

Den nykårede verdensmester fik en halskrave på og blev kørt til et nærliggende hospital, hvor røntgenundersøgelser viste, at intet var brækket. Dog blev fynboen syet med to sting i tindingen, ligesom han fik smertestillende medicin.