I det fynske folks tjeneste

Nicki Pedersen snubler i semifinalen

Også Hans Andersen nåede blandt de otte bedste i Cardiff, men det blev i stedet en stor dag for Chris Holder.

Det lignede længe en stor dansk lørdag aften i Cardiff, men da finalen i sæsonens niende speedway grandprix blev kørt, var det uden danskere i aktion.

Både Nicki Pedersen og Hans Andersen tabte nemlig pusten i semifinalen efter en fin præstation i de indledende heat, og både Pedersen og Andersen endte deres semifinale på sidstepladsen.

Lidt af et antiklimaks, men de har alligevel en smule grund til at glæde sig de to kørere.

Hans Andersen fik med 10 point og to heatsejre oprejsning for en ellers skuffende sæson, men Nicki Pedersen, der scorede 11 point, kan finde trøst i, at flere af de nærmeste konkurrenter til VM-titlen også kiksede på det walisiske stadion.

Således kom Greg Hancock med otte point ikke i semifinalen for første gang i sæsonen, og heller ikke Jason Crump slap med mellem de otte bedste. Til gengæld havde finalevinderen, australske Chris Holder, en formidabel aften med seks sejre i syv starter.

Han presser sig ind foran Nicki Pedersen i den samlede stilling og er nu kun et point efter Hancock i en voldsomt tæt topstrid. Pedersen dumper en plads, men er pointmæssigt kommet tættere på VM-titlen. Der er kun seks point op til førstepladsen.

Der resterer fortsat tre grandprixer i årets serie. Næste gang, kørerne skal i aktion, er om to uger, når turen går til Målilla i Sverige.