I det fynske folks tjeneste

Nicki Pedersen ude i flere uger med brækket hånd

Den fynske speedwaykører regner med en pause på fire uger efter sit alvorlige styrt i Göteborg.

Den danske speedwaykører Nicki Pedersen brækkede sin hånd i det voldsomme styrt, han var involveret i under semifinalen i lørdagens svenske grand prix.

Nicki Pedersen regner med, at skaden vil holde ham ude i fire uger, skriver han på Twitter.

Han misser derfor sandsynligvis det næste VM-løb, der køres i Prag i Tjekkiet 18. maj.

Og det kan koste ham dyrt at gå glip af bare en enkelt løb i dette års tætte kamp om VM-titlen.

- Min hånd er brækket. Jeg er skide sur. Det ser ud til, at jeg er ude i fire uger. Men jeg kørte da to heat med en brækket hånd, tweeter han.

Nicki Pedersen og briten Tai Woffinden stødte sammen i semifinalen. Begge kørere rejste sig efterfølgende op - Nicki Pedersen som den sidste. Han blev efter nogle minutter klar til at køre igen.

I andet forsøg i semifinalen fik Nicki Pedersen, som tydeligvis var ramt af smerter, en flyvende start og førte længe, inden han bookede finalepladsen ved at blive toer.

I finalen sluttede han på tredjepladsen. I den samlede stilling er han på femtepladsen med 34 point. Tomasz Gollob fra Polen fører med 40 point.

Det er for øvrigt andet gang, at Nicki Pedersen kommer til skade under et VM-løb i Göteborg.

I 2009 gik det også galt. Men det var selvforskyldt.

Dommerne havde udelukket Nicki Pedersen fra finalen, og det gjorde den temperamentsfulde kører så rødglødende af raseri, at han hamrede sin hånd ind i en tv-monitor i ryttergården og brækkede sin lillefinger.