I det fynske folks tjeneste

Nicki Pedersen udelukket i heat 7

Den fynske speedwaykører Nicki Pedersen sendte Chris Harris af cyklen og røg ud af grandprix

Nicki Pedersen havde en dårlig dag i Målilla. Foto: arkiv

Det blev en skuffende dansk formiddag i svenske Målilla, hvor lørdagens regnvejrsudsatte speedwaygrandprix blev afviklet. Peter Kildemand og Niels-Kristian Iversen sluttede sidst i hver sin semifinale, og fynske Nicki Pedersen blev udelukket. Den 46-årige Greg Hancock vandt grandprixet og udbyggede sin føring i VM-stillingen.

Danskerne fik en skidt start på grandprixet i Målilla, da Nicki Pedersen og Niels-Kristian Iversen i heat nummer to blev henholdsvis sidst og næstsidst.

Eneste positive element indtil knap halvvejs i de indledende heats var Peter Kildemands heatsejr lige efter.

Nicki Pedersen blev udelukket i heat 7 efter at have sendt Chris Harris af cyklen, og det tegnede ikke lovende for de tre danske kørere.

En sejr til Niels-Kristian Iversen i heat 10 blev dog startskuddet til lidt lysere tider for danskerne med heatsejr til både Nicki Pedersen og stabile point til Peter Kildemand.

Nicki Pedersens heatsejr var hans blot tredje i 33 starter i årets grandprixserie, som har været præget af problemer - langt under Pedersens normale niveau, og det blev heller ikke til flere i Sverige.

Til gengæld leverede Niels-Kristian Iversen under voldsomt pres i sidste indledende heat.

Ikke bare skulle Iversen vinde heatet for at komme i semifinalen, han skulle vinde det foran den forsvarende verdensmester Tai Woffinden, som også havde brug for at vinde for at komme i semifinalen.

Briten førte med godt en omgang tilbage, men Iversen lavede en flot overhaling, og så slog han følge med Peter Kildemand ind i semifinalerne på yderste mandat af de otte kørere.

Dog var det som om, at de to danskere havde brugt hestekræfterne, for i semifinalerne sluttede de begge sidste i hver sin semifinale, og så var de danske chancer udspillet.

I finalen viste Hancock fremragende kørsel, da han efter flere forsøg overhalede Australiens Jason Doyle og holdt hjem.