Nicki Pedersen vil køre sag efter overfald på mekaniker

Speedwaykøreren Nicki Pedersen er klar til at køre en sag mod Sam Masters, som slog Pedersens mekaniker.

Det var voldsomme scener, der udspillede sig under det australske speedwaygrandprix lørdag, hvor Nicki Pedersen og hans polske mekaniker Tomasz Dolkowski endte i klammeri med wildcard-køreren Sam Masters fra Australien.

Efter lidt tumult og ordudveksling mellem Pedersen og Masters gik australieren amok på danskerens mekaniker på vej ind mod ryttergården.

Australieren sendte et regulært knytnæveslag ind på kinden af Dolkowski, og de to endte i et slagsmål, der måtte flere mennesker til at stoppe.

Nicki Pedersen selv afstod fra at deltage i slagudvekslingen, men han er klar til at gå videre med sagen mod Sam Masters.

- Det gør jeg helt sikkert. Jeg har video af episoden, og jeg går direkte til Armando (Castagna, speedwayboss i Den Internationale Motorunion, red.). Det hører jo slet ingen steder hjemme, siger danskeren til Ekstra Bladet.

- Det er helt åndssvagt, at han slår ud efter mig. Men det, der er helt åndssvagt, er, at han så slår min mekaniker med en knytnæve. Han hugger ham jo bare ned. Det hører jo ingen steder hjemme. Heldigvis holdt jeg lav profil, tilføjer den danske speedwaystjerne.

Til Jyllands-Posten siger Nicki Pedersen, at mekaniker Dolkowski vil politianmelde Sam Masters for knytnæveslaget.

- Der bliver en efterfølger, og min mekaniker vil lave en politianmeldelse, siger Nicki Pedersen til Jyllands-Posten.

Det afsluttende grandprix i Australien endte i en dansk skuffelse.

Nicki Pedersen måtte se en suveræn Greg Hancock køre med både grandprixsejr og VM-sølv, mens Peter Kildemand lige nøjagtigt missede muligheden for at slutte i top-8, som ville give ham en direkte billet til næste års grandprixserie.

Nu skal han i stedet håbe på et wildcard til serien, hvilket han dog også ligger lunt til efter flot kørsel i år.

Niels-Kristian Iversen blev nummer to i grandprixet efter Greg Hancock og sluttede samlet nummer fire i VM-serien lige efter Nicki Pedersen.