I det fynske folks tjeneste

No, no, no: Annette V. vil ikke tale skole-engelsk

Godt fire måneder efter, at fynske Annette Vilhelmsen blev erhvervs- og vækstminister, gør hun tirsdag for første gang også sin entré ved et ministerrådsmøde i Bruxelles.

Der er ingen store beslutninger på selve mødets dagsorden, så Vilhelmsen kan se frem til en fredelig introduktion til EU-systemet. Og i modsætning til sin forgænger som partileder hos SF, udenrigsminister Villy Søvndal (SF), har Vilhelmsen tænkt sig at benytte sit modersmål i de formelle indlæg på mødet.

- Det er på dansk. Vi har mulighed for at tale dansk her, så det gør jeg også i dag, siger Vilhelmsen, der under formandskampen i SF sidste efterår åbent erkendte, at hun ikke er god til engelsk.

- Jeg har ikke gået i gymnasiet. Det skal jeg slide med, sagde Vilhelmsen i oktober sidste år til Berlingske efter en periode, hvor der havde været meget fokus på Søvndals engelskkundskaber.

Vilhelmsen kan blandt andet få brug for at forklare ministerkollegerne Danmarks særlige situation i forhold til den aftale om en ny europæisk patentdomstol, som hun og 23 andre ministre skriver under på i forbindelse med tirsdagens møde.