I det fynske folks tjeneste

Nominering: Sæt pris på en frivillig ildsjæl

Kender du en frivillig fodboldtræner, lektiehjælper eller besøgsven, så har du mulighed for at sætte pris på ildsjælens arbejde inden den 1. november.

De er allevegne, men er ikke altid til at få øje på. Det er dem, der har overskud til at gøre noget for alle os andre og for fællesskabet uden en forventning om at få noget igen. 

De kaldes fantastiske frivillige af Røde Kors, Coop, Roskilde Festival og Kræftens Bekæmpelse, som i samarbejde hylder dem. 

Der er indtil videre blevet nomineret 13 frivillige fra Fyn, men kan det gøre det alene?   

- Det er et forsøg på at understrege vigtigheden af frivillige og for at få deres indsats frem i lyset. Derfor håber vi også på at modtage langt flere nomineringer, inden nomineringsprocessen slutter 1. november, siger John Engedal Nissen, projektleder i Røde Kors.

Så kender du en person, som gør en stor indsats som lektiehjælper, fodboldtræner, besøgsven eller mentor, så kan du sætte pris på frivilligheden her inden den 1. november.

En udvalgt jury vil derefter finde frem til 10 frivillige, der fortjener at blive hyldet for deres indsats. Én af dem får desuden 25.000 kroner til at kunne fortsætte eller udbrede arbejdet.  

Se nogle af de fynske nomineringer her:

Paul Quist,  fodboldtræner

Paul er en familiefar, der har et fantastisk overskud til både at træne to hold drenge i U14-U15 rækkerne samt starte et hold af de mindste poder til fodbold i Nyborg GIF og deltage i bestyrelses arbejdet plus al det frivillige arbejde, der følger med for, at alle drengene kan få nogle gode oplevelser i foreningslivet i Nyborg.

 

Lena Tank, frivillig på værestedet Stoppestedet 

En ud af mange varmhjertede frivillige på et fantastisk værested i Odense centrum, hvor jeg kommer næsten dagligt :-)

 

Christian Malling, samarit 

Christian Malling er en ildsjæl. Han ligger mange timer i sit frivillige arbejde som samarit i Dansk Folkehjælp, og han er så god til det, at han er blevet en del af et elitesamarit-hold, som bliver sendt ud til verdens katastrofer. Sidst var det til Syrien og hjælpe de mange flygtninge. Han yder også en indsats som samarit i Danmark både ved landskampe, ved store arrangementer festivaler og markeder rundt omkring. Han tilsidesætter sig selv og sin fritid og nyder at hjælpe andre mennesker gennem sit virke. Hver sommer yder han en ekstra indsats som frivillig skuespiller ved Frøbjerg Baunehøj på Fyn, hvor han i over 20 år har været fast inventar og klarer i over 3 uger at yde et bidrag til at underholde folk fra nær og fjern. Han fortjener om nogen en pris som årets frivillig, for den indsats han yder. 

 

John Aagaard, stifter og leder af lokalradio Nordfyn 

John Aagaard startede for 20 år siden Radio Nordfyn og har siden stået i spidsen hver weekend ( undtagen sommer og juleferie ) for at bringe lokale nyheder - mange interviews med lokalpolitikere - foreningsformænd , forretningsfolk o.m.a. samt musik. Alderen -80 år - er ingen hindring for at han og hans medarbejdere sender lokalradio hver lørdag og søndag morgen og formiddag! John Aagaard fortjener virkelig prisen!