Nordfyn får nyt vikingemarked

Den første weekend i september bliver gravdruplunden på Nordfyn invaderet af over 100 vikinger med telte, børn, sværd, boder og masser af aktiviteter og underholdning.

Idéen med et vikingemarked i Glavendruplunden er ikke ny. Det har længe været et stort ønske blandt medlemmer i de to store fynske vikingegrupper OdINSVI og Odd, da Glavendruplunden har de perfekte fysiske og historiske rammer til et forrygende vikingemarked.

Den 5.-6. september bliver vikingemarkedet en realitet. Der er gratis adgang, og rig mulighed for at blive fristet af de mange spændende boder og arbejdende værksteder, hvor vikingerne bl.a. fremstiller smykker, lædervarer, farvning af garn, pileflet m.m.

Til dem der vil have lidt mere action, er der bl.a. vikingekampshow, bueskydning, opvisning med islandske heste, halmlegeplads, Thors hammerkast og andre vikingelege for hele familien.

Der vil naturligvis også være boder med salg af diverse lokale fødevarer, og "Mad med Sjæl" tilbyder en let vikingemenu anno 2015.

Markedet skal tiltrække turister

Det er OdINSVI og Odd, sammen med Nordfyns Kommune og Skamby og Omegns Borgerforening, der er drivkræfterne bag vikingemarkedet, men mange andre har også ydet en stor hjælp, herunder den nye organisation, Nordfyns Erhverv og Turisme.

Håbet er, at mindst 1500 besøgende slår vejen forbi Glavendruplunden, og næste år er ambitionerne endnu større. Nordfyns Vikingemarked skal være Fyns hyggeligste vikingeevent, der på sigt kan tiltrække vikinger og besøgende fra hele Danmark og Norden.