Nordfynsk hyldest til landsholdet

Turistkontoret i Bogense har udtænkt en helt særlig hyldest til Danmarks succesfulde fodbolddrenge. For første gang nogensinde er byens internationale turistattraktion blevet iført en dragt. Og ifølge turistchefen er der stor lighed mellem den lille Manneken Pis og Danmarks topscorer Jon Dahl Tomasson.

-

Turistkontoret i Bogense har udtænkt en helt særlig hyldest til Danmarks succesfulde fodbolddrenge. For første gang nogensinde er byens internationale turistattraktion blevet iført en dragt. Og ifølge turistchefen er der stor lighed mellem den lille Manneken Pis iført landsholdsdragten og Danmarks topscorer Jon Dahl Tomasson.

Ideen til at iføre Manneken Pis en landsholdsdragt opstod helt spontant tirsdag aften efter landsholdets bedrifter mod verdensmestrene.

\"Det var jo helt oplagt. Den oprindelige statue i Bruxelles har over 300 forskellige dragter som den bliver iklædt ved forskellige lejligheder. Men indtil nu har vi aldrig klædt vores attraktion ud\", siger turistchef Roar Møgelbjerg.

Turisterne gør store øjne
Men fodboldlandsholdets sejr over de regerende verdensmestre var netop den begivenhed, der kunne ændre på de hidtidige traditioner. I al hast blev et indkøbt sæt landsholdstøj syet om så det passede til den lille tissende dreng på byens torv.

\"Manneken Pis var i forvejen en stor attraktion. Men nu er turisterne helt vilde med ham\" , siger en begejstret turistchef.

Manneken Pis vil ifølge Roar Møgelbjerg beholde dragten på lige ind til Danmark bliver verdensmester.