Norman slog Rasmussen

Lasse Norman og Casper Folsach er danske mestre i parløb foran Michael Mørkøv og Alex Rasmussen.

De forsvarende mestre Michael Mørkøv og Alex Rasmussen måtte tirsdag aften nøjes med sølvmedaljerne, da der blev kørt DM i parløb i Ballerup Super Arena.

Førstepladsen blev snuppet af unge Lasse Norman Hansen og Casper Folsach. Parret Simon Bigum og Elias Busk blev treer.

Det er første gang, at det efterhånden legendariske par nummer syv Mørkøv/Rasmussen ikke vinder guld, når de har stillet op sammen.

I 2012 vandt Mørkøv i øvrigt guld sammen med supertalentet Lasse Norman Hansen, der søndag også vandt DM i omnium - en disciplin, som han ligeledes er olympisk mester i.

Løbet blev kørt over 50 kilometer med 10 indlagte spurter med henholdsvis fem, tre, to og et point til de fire første par over målstregen.

På forhånd var Norman/Folsach og Mørkøv/Rasmussen udpeget som de største favoritter, og de to par vogtede på hinanden hele vejen i et forholdsvis defensivt kørt løb.

Løbets tre første spurter blev vundet af Lasse Norman via godt timet skifte med makker Folsach og stor råstyrke.

Først i fjerde spurt lykkedes det for Michael Mørkøv at komme først over stregen.

Halvvejs i løbet var Jesper Mørkøv og Marc Hester tæt på at erobre en omgang, og vandt dermed femte spurt, men blev siden indhentet af de øvrige favoritpar.

Lasse Norman sejrede også i sjette spurt. Efterfølgende var Nicklas Eberhardt Sørensen og Casper Juel Jensen tæt på at erobre en omgang med 40 omgange igen og vandt i den forbindelse syvende spurt.

Michael Mørkøv var hurtigst i ottende spurt, mens Lasse Norman vandt en meget tæt niende spurt foran Alex Rasmussen, og dermed reelt sikrede sig sejren i parløbs-DM 2014.

Michael Mørkøv vandt sidste spurt, og dermed endte de to frontpar kun to point fra hinanden.