Nu begynder højsæsonen for naturbrande

April er den måned på året, hvor der oftest går ild i naturen. 240 gange i gennemsnit.

Når foråret kommer, og danskerne bevæger sig udenfor for at nyde det gode vejr, stiger risikoen for naturbrande. Især i april har brandvæsnet landet over travlt med at slukke ild i skovbunde, marker og andre steder i naturen.

Det skriver Beredskabsstyrelsen i en pressemeddelelse.

Fra og med marts til august rykker brandvæsnet ud knap 200 gange om måneden for at slukke ild i naturen, og det er fire gange så ofte som resten af året.

Og selvom vejret i april ofte byder på regn og i nogle tilfælde slud, er måneden tilsyneladende den mest brandfarlige. De seneste fem år er brandvæsnet i gennemsnit rykket ud 240 gange i april for at slukke naturbrande rundt om i landet.

Ifølge Beredskabsstyrelsen kan ukrudtsbrændere, cigaretskod og gnister fra et bål nemt sætte brand i visne blade og planter, der har ligget i naturen vinteren over.

Det tørre løv har let ved at brænde, og det kan ifølge Beredskabsstyrelsen være en af årsagerne til de mange naturbrande i april.

Mindre overraskende er det nok, at der ofte går ild i planter og græs i de varme sommermåneder, hvor brandvæsnet i juli og august rykker ud omkring 230 gange.

I den kolde, våde februar er der kun 25 udrykninger på landsplan til naturbrande, og altså bliver antallet af brande i naturen næsten tidoblet fra februar til april.

Nu hvor højsæsonen for naturbrande begynder, opfordrer Beredskabsstyrelsen til, at man er særligt opmærksom, når man tænder bål i naturen, fjerner ukrudt med ukrudtsbrænder, ryger eller af andre grunde tænder ild udendørs.