Nu er datoerne på plads: Her åbner 12 vaccinationssteder på Fyn

Region Syddanmark åbner lokale vaccinationssteder i alle fynske kommuner. Nu er datoerne for åbningen på plads.

Der findes allerede to faste vaccinationscentre på Fyn. Ét i Odense og ét i Svendborg. Men snart åbner 12 nye, lokale vaccinationssteder, som bliver fordelt ud over alle de fynske kommuner, Langeland og Ærø. 

Nu er datoerne for åbningen nemlig på plads. Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse. 

Første kommune, der slår dørene op til et lokalt vaccinationssted, bliver Nyborg den 8. april. 

Så følger de andre fynske kommuner i dagene efter med Langeland Kommune som den sidste, der åbner det lokale vaccinationscenter 16. april. 

Se hvor og hvornår vaccinationstederne åbner

De lokale vaccinationssteder vil i begyndelsen kun have åbent udvalgte dage og ofte med en-to ugers mellemrum mellem åbningsdagene. Formålet er at samle en større mængde vaccinationer på åbningsdagene, så vaccinationsindsatsen bliver så effektiv som muligt. I takt med de stigende vaccineleverancer vil der komme flere åbningsdage.

- Afstanden skal ikke være afgørende for, om man får sit vaccinationsstik, så jeg er rigtig glad for, at vi nu kan fortælle, hvornår vi åbner de lokale vaccinationssteder. De bliver et godt, lokalt supplement til de store vaccinationscentre, der allerede findes, og hvor mange syddanskere fortsat skal vaccineres, siger regionsrådsformand Stephanie Lose (V), i en pressemeddelelse.

Hun roser samtidig kommunerne for et godt samarbejde.

- Det ville ikke kunne lade sig gøre at åbne så mange lokale vaccinationssteder på så kort tid, hvis det ikke var for et tæt og godt samarbejde med alle de syddanske kommuner. Med så stor en opgave, er man nødt til at arbejde tæt sammen, og så det er dejligt med kompetente samarbejdspartnere, siger Stephanie Lose.

I Odense arbejder kommunen og regionen på at finde lokaler til et vaccinationssted, der skal supplere det eksisterende. Tidligere har Næsby Hallerne være på tale, men lokalere viste sig ikke at være optimale til formålet.

I alt åbner Region Syddanmark 24 lokale teststeder fordelt i hele regionen. 

Region Syddanmark har modtaget 31.800 doser vaccine mod COVID-19 til brug i uge 12 og 13.