I det fynske folks tjeneste

Nu er det bekræftet: Den fynske øl er tilbage

Det ikke længere kun rygter og spekulationer: Det fynske bryggeri Albani er hovedsponsor for OB. Dermed er Carlsberg ude i kulden.

00:55

Nu skal der stå Albani på maven af OB's superligaspillere. Og ikke nok med det, så skal de trofaste OB-fans nu drikke fynsk øl til deres stadionplatte. 

Det bekræftes til pressemødet på Odense Congress Center. 

Albani skal være sponsor af OB fra 1. juli næste år og fem år frem til majmåned 2023.

Carlsberg er altså færdig som hovedsponsor i OB, og Royal Unibrew - Albanis ejer - har tilbageerobret hoved-sponsoratet med OB og Odense Sport & Event.

Det har Carlsberg ellers siddet på i 16 år - altså siden 2001 - da københavner-bryggeriet til alles overraskelse skubbede Albani ud i kulden. Carlsberg-sponsoratet blev dengang det hidtil største i OB's historie. 

Læs også OB-fans kræver retti' fynsk øl: Ja tak til Albani på brystet

Sådanne kontrakter er altid top-hemmelige, men det er anslået, at Carlsberg den gang lagde 15 millioner kroner for et fem-årigt sponsorat med bonus for en plads i top tre.

Også til denne kontrakt er det hemmeligt, men Ole Bang Nielsen, der er direktør for Odense Sport & Event, fortæller, at det svarer til det med Carlsberg. 

Ikke kun fodboldfans skal have den fynske øl

Også musikken og dermed til mange koncerter vil det fra dags dato blive Albani, der er at finde i hanerne.  

- Der har ikke været nogle sure miner mellem os og Carlsberg, siger han under pressemødet. 

Han fortæller, at de prøver på at komme tættere på byen Odense, og det er dette nye sponsorat også en del af.

03:14 Luk video

-  I vinter begyndte Carlsberg at snakke om, at de gerne ville forhøre, om vi kunne finde en anden løsning på musikken, siger Ole Bang Nielsen og fortsætter:

- Jeg mener, at det her handler om, hvad for en øl, der serveres der hvor der spilles musik. Og i Odense er det altså sådan, at de fleste spillesteder serverer Albani. Og sådan har det altid været. Det er der ikke noget nyt i. Men på et eller andet tidspunkt kan man godt se sig ud af, at Carlsberg bliver lidt træt af at sponsorere musikken de steder, hvor man serverer Albani-øl. 

Carlsbergs informationschef, Kasper Elbjørn, bekræfter over for TV 2/ Fyn, at der ikke er tale om nogle sure miner. Carlsberg har været glade og tilfredse med samarbejdet. 

 

Freddy Larsen fra Albani glæder sig til at kunne sætte Albani-mærket på maven af de fynske spillere igen. 

- Vi er rigtig glade for at være tilbage, sige han. 

Carlsberg har siddet hårdt på flere af de store sponsorater på Fyn de seneste år. Blandt andet som sponsor for Tinderbox, HCA Festivals og Odense Bulldogs.

Albani derimod har haft håndboldkubben GOG, Heartland og Food Festival inde i folden. Og nu så også OB.