Nu er det bevist: Penge gør fynboerne lykkeligere

En ny undersøgelse om danskernes livskvalitet viser, at fynboerne med de højeste indkomster også er de lykkeligste.

Danmark er flere gange blevet kåret til det lykkeligste folkefærd, men hvem er de lykkeligste på Fyn? Det er de rigeste. Det kan man konkludere, hvis man kigger på tallene fra en ny undersøgelse, som Danmarks Statistik er udkommet med i dag. 

De fynboere, som tjener 600.000 kroner eller derover, scorer højest på spørgmålet om, hvor tilfredse de er med deres liv. De borgere, som tjener 200.000 eller derunder, er de mindst lykkelige. Det samme billede viser sig i resten af Danmark. På landsplan har den højere løn altså en mindre påvirkning på den enkeltes livskvalitet. Indkomsten er dog kun én af mange ting, som der er blevet kigget på. Undersøgelsen er baseret på interview med 42.500 danskere. De er blevet spurgt ind til 38 forskellige spørgsmål. Spørgsmål som dækker områder lige fra sundhed, arbejdsglæde og ensomhed. Denne kortlægning af Syddanmarks livskvalitet er lavet i et samarbejde med Danmarks Statistik, Trygfonden og Region Syddanmark.

 

Sådan er undersøgelsen lavet

 

Undersøgelsen er enestående, fordi det nu er muligt at gå ned og måle på lokalt plan, hvordan livskvaliteten er blandt danskerne. Kombineret med Danmarks Statistisks registre giver det et unikt inblik i den objektive livskvalitet (indkomst, arbejdsmarked, helbred og meget mere) og danskernes subjektive vurdering af deres livskvalitet. Kilde: Danmarks Statistik. 

Regionsrådsformand: Et vigtigt arbejdsredskab

Regionsrådsformand i Syddanmark, Stephanie Lose, mener, at de nye informationer på lokalt niveau godt kan bruges i det politiske arbejde.

- Det bliver et vigtigt redskab til at skabe bedre beslutninger i den politiske proces, siger hun til TV2/Fyn.

Mindre forskel mellem land og by

Direktør for Danmarks Statistik, Niels Ploug, kan også nikke genkendende til forskellen mellem velhavende og lavindkomstgrupper. Han konstaterer dog, at der sker en udvikling mellem land og by i forhold til indkomst.

- Det mest interessante, som undersøgelsen viser, er, at der sker en udligning i indtjeningen mellem land og by. Det kommer altså til at betyde mindre, om man bor i landområder eller i inde i storbyen, siger han. 

Oversigt

    Oversigt