Nu er det officielt: Tove og Jørgen kan bo i deres autocamper

Den 1. juli bliver reglerne lavet om, så man ikke længere behøver en fast adresse for at indregistrere en autocamper.

Skatteminister Morten Bødskov (S) ændrer reglerne, så kravet om fast adresse ikke længere er relevant, når man vil eje en autocamper.

Det sker, efter skatteministeren hørte TV 2 Fyns historie om Tove og Jørgen Holm, der ikke kunne få lov til at bo i deres autocamper og rejse rundt i Europa. 

- De, der har en drøm om at sælge huset og køre de danske og europæiske landeveje tynde, skal selvfølgelig have mulighed for det. Derfor ændrer vi nu reglerne, fortæller Morten Bødskov (S) i en pressemeddelelse.

Fik tårer i øjnene

Tidligere i marts valgte ministeren at gå ind i sagen, efter fynskvalgte Bjørn Brandenborg (S) gjorde ham opmærksom på problematikken. Allerede dengang lovede politikerne, at loven ville blive lavet om, og nu sker det helt officielt.

- Jeg får tårer i øjnene, sagde Jørgen Holm tidligere på måneden efter at have fået overbragt nyheden af TV 2 Fyn.

Fremover skal danskere, der ønsker at sælge deres faste ejendom, som Tove og Jørgen Holm, og i stedet leve livet på vejene, søge Motorstyrelsen om dispensation fra bopælskravet. Der skal dog fortsat oplyses en adresse, hvor ansøgeren kan kontaktes - enten hos en ven, et familiemedlem eller hos kommunen.

De nye regler forventes at træde i kraft 1. juli.