I det fynske folks tjeneste

Nu er det pædagogerne som strejker

Pædagogerne i Odense Kommune strejker, og det sparer kommunen millioner af kroner i løn.

Pædagogerne i Odense Kommune har begyndt deres strejke

Men der er ingen garanti for, at de berørte forældre får deres penge retur. Kommunernes Landsforening anbefaler ellers, at forældrene får deres penge tilbage, når pædagogerne strejker. Men de vil ikke gøre det til et krav, som Dansk Folkeparti har efterlyst.
 
- Det er noget, som de enkelte kommuner selv må afgøre. Jeg er overbevist om, at langt de fleste kommuner vælger at gøre det, men jeg synes også, at man skal have respekt for, at man i nogen kommuner vælger at se tiden og ser på, om det bedre kan betale sig at kompensere forældrene på en anden måde, siger formanden for børne- og kulturudvalget i KL, Henrik Larsen (R) til Ritzau.

En ny vejledning fra Velfærdsministeriet kræver, at kommunerne betaler penge tilbage, når forældrene ikke får den ydelse, de har betalt for. Kommunerne er dog fri for at skulle returnere pengene, hvis besværet og udgifterne til administrativt arbejde ikke står i rimeligt forhold til de penge, der skal udbetales.

Det betyder ifølge Ritzau, at en kommune som for eksempel Odense først betaler pengene tilbage til forældrene, når deres barns pasning har været lukket i fem dage på grund af konflikt.