Nu kommer det gode grill- og strandvejr

Der kommer masser af sol og varme til Danmark denne uge. Det kan blive den bedste sommeruge i år, siger DMI.

Danskerne kommer ikke til at klage over sommeren denne uge. Netop som ferien er ved at være forbi for mange, melder grill- og strandvejret sin ankomst.

Faktisk står vi over for den måske længste række af dage med uafbrudt sol og høje temperaturer denne sommer, der har været en skuffelse med masser af regn, blæst og gråvejr.

- Det ser ud til, at sommeren gør et forsøg på at bryde igennem. Det kan blive den bedste uge i år, og det bliver en flot start på august, siger Thyge Rasmussen, vagthavende meteorolog ved DMI.

I begyndelsen af juli ramte en hedebølge Danmark, men den varede kun tre-fire dage. Nu er der udsigt til mindst fem dage med temperaturer mellem 20 grader og 25 grader. Og enkelte steder endnu højere.

Tirsdag får hele landet kortvarigt en heftig skylle og tordenbrag på grund af en front, der trækker ind fra de britiske øer.

- Der kan godt falde en del millimeter. Først i Jylland i løbet af tirsdag eftermiddag, og derefter bevæger nedbøren sig mod Fyn og Sjælland. Men det kommer ikke til at vare længe, og før og efter regnen vil solen være fremme, forsikrer DMI's mand.

- Mandag er der solskin til alle med sommerlige temperaturer mellem 20 og 25 grader. I Sønderjylland bliver det varmest. Måske op til 27 grader, siger han.

Natten til tirsdag er det nok en god idé at have et vindue på klem i soveværelset.

- Det bliver en lun nat med omkring 18 grader i nat, siger Thyge Rasmussen.

Før tirsdagens regn når over til det østlige Danmark, vil især Lolland-Falster opleve meget høje temperaturer.

- Måske op omkring 30 grader. Og tæt på rekorden denne sommer på godt 31 grader, siger Thyge Rasmussen.