Nu kommer sommervejret tilbage - DMI varsler hedebølge

Onsdag begynder en varm og tør periode. Ifølge flere prognoser kan vi få omkring 30 graders varme i den kommende uges tid.

Bedst som mange er startet på arbejde igen og børnene er vendt tilbage til skolerne efter sommerferien, ja så kommer sommervarmen og strandvejret tilbage for fuld fart.

Allerede onsdag får vi en smuk, solrig sommerdag, og de følgende dage nærmer vi os 30 grader. Fra morgenstunden er vejret flot over Fyn.

- Har man været udenfor, så tror jeg godt, man kan fornemme, at det er en rigtig dejlig dag, der venter vejrmæssigt, siger TV 2 Vejrets Thomas Mørk.

I løbet af onsdagen kommer temperaturen op på 22-24 grader, lokalt måske endda 25 grader.

- Og så bliver det en rigtig meteorologisk sommerdag. Det bliver nok på Midtfyn, siger vejrværten.

Solen bliver onsdag ledsaget af meget svage vinde, og derfor vil det mange steder komme til at føles som en rigtig lun dag.

- Der er stadig masser af energi i solens stråler med et UV-indeks på fem-seks stykker, siger Thomas Mørk.

Masser af sol i vente

Ud på aftentimerne fortsætter det flotte solskinsvejr som en slags forvarsel om, hvad der venter i de kommende dage.

- Der er masser af sol på programmet, og så er der også stigende temperaturer. Det bliver rigtig varmt de næste dage, siger Thomas Mørk.

For vejrprognoserne er entydige; der er stor enighed om, at vejret bliver varmt og solrigt i den næste uge med temperaturer op omkring 30 grader flere dage.

Ifølge Danmarks Meteorologiske Institut (DMI) kan temperaturer regionalt komme op over 28 grader, og det er altså især i den sydlige del af landet, at de kan nyde den sidste bid sommervejr.

- Sjælland, Lolland, Falster, Fyn og den sydlige del af Jylland kan få stedvis over 28 grader fra fredag, siger Martin Lindberg, der er vagthavende meteorolog ved DMI, til Ritzau.