Nu rammer kulden fynboerne

Lave temperaturer og en kraftig vind får søndagen til at føles meget koldere, end det længe har været.

Hvis man skal udenfor, så skal man huske det varme tøj. For lave temperaturer og kraftig blæst betyder, at kulden rammer fynboerne denne søndag. 

Weekendes sidste dag starter gråt og halvskyet med temperaturer omkring seks-syv grader. I løbet af formiddagen vil der komme enkelte byger henover Fyn. 

Men sidst på eftermiddagen vil det klare op, og derfor falder temperaturen.

- Det er en kold luftmasse, der strømmer ned og Danmark og Fyn fra nordøst. Det bliver med opfriskende vind især langs de nordfynske kyster, og op til hård vind eller næsten kuling, siger TV 2 Vejrets Sebastian Pelt.

Kombinationen mellem lave temperaturer og den kraftige blæst vil altså få det til at føles koldere, end det i virkeligheden er. 

- Det føles altså koldt, når man er ude. Det vil føles lige omkring nul grader, når man kombinerer vindens hastighed med de målte temperaturer udenfor, forklarer Sebastian Pelt.

Kulden har vi ellers ikke set meget til indtil videre. Efteråret og starten af vintermåneden har været usædvanligt milde. 

- Det er anderledes koldt, end vi har set længe, og vi kan også se, at natten til mandag vil man flere steder på Fyn opleve let frost. Ikke at det i sig selv er usædvanligt sidst i november, men vi har været vant til meget, meget, meget mildt vejr, siger meteorologen.

I løbet af næste uge bliver temperaturerne igen mere milde, mens mandag, tirsdag og onsdag ser ud til at byde på lidt sol.