I det fynske folks tjeneste

Nul støtte til behandling hos det offentlige

En fynsk patient kan kun få støtte til sygetransport, hvis han lader sig behandle på et privat sygehus, selvom han hellere vil behandles på et offentlig sygehus. Sagen bliver nu rejst i Folketinget.

Jan Hillers vil helst behandles hos det offentlige i Slagelse. Men hvis han vil have transporttilskud skal han behandles på et privathospital i Kruså

Jan Hillers lider af søvnapnø, der betyder at hans søvn bliver forstyrret af vejrtrækningen. På OUH er der 67 ugers ventetid, så derfor vil Jan Hillers gerne behandles i Slagelse, hvor han har familie.

Men den løsning spænder Region Syddanmark nu ben for. Regionen vil kun udbetale transportudgifter, hvis han lader sig behandle på et privathospital i Kruså, selvom Kruså ligger dobbelt så langt væk som sygehuset i Slagelse.

- Jeg har ikke noget imod, at regionerne og privathospitalerne samarbejder, men kæden hopper altså af, når samarbejdet skader patienterne, siger Jan Hillers til Fyens Stiftstidende.

Næstformanden i Region Syddanmark undrer sig også over sagen.

- Det er absurd, at reglerne straffer borgere, som foretrækker en offentlig behandling, siger Poul-Erik Svendsen(S) til avisen.
Regionens favorisering af et privat behandlingstilbud bliver nu taget op i Folketinget.

Gruppeformanden for socialdemokraterne, Carsten Hansen, vil have sundhedsministeren i samråd for at forklare, hvorfor tilskuddene til sygetransport kun kan udbetales, når patienten behandles i det private.