Ny app guider dig i H. C. Andersens fodspor

Forskere fra H.C. Andersen Centret har kortlagt forfatterens færden rundt på Fyn og lavet en app, der tager dig i hans fodspor.

I dag lanceres en ny app, der skal inspirere både lokale og turister til at følge i H. C. Andersens fodspor rundt på Fyn.

- H.C. Andersen gæstede mange af de smukke, fynske herregårde og slotte og levede i dage eller uger sammen med familierne. Her skrev han eventyr og arbejdede på sine romaner, og han skrev i breve og dagbøger om bygningerne, værelserne, haverne, landskaberne og om de mennesker, der var omkring ham, fortæller projektleder Johannes Nørregaard Frandsen fra H.C. Andersen Centret.

Foruden app'en er der også fremstillet en tilhørende brochure, som på dansk, engelsk, kinesisk og tysk fortæller om de forskellige lokaliteter, hvor forfatteren opholdt sig, ligesom man kan læse om åbningstider, priser og arrangementer.

- App'en åbner op for en ny dimension i relation til oplevelser, der har den kendte forfatter og de fynske slotte og herregårde som omdrejningspunkt. Flere turoperatører og bureauer har allerede udvist interesse for konceptet, så vi forventer stor opmærksomhed i de kommende år fra såvel danske som internationale turister, der efterspørger nye kulturprodukter, siger Anne Høyby, der er forretningsudvikler ved Destination Fyn.

App'en Hans Christian Andersen Trail er gratis og kan både hentes til iPhone og Android.