Ny ballade hos De Konservative

Balladen i Det Konservative Folkeparti fortsætter. Amtsbestyrelsen for partiet langer nu kraftigt ud efter Svendborgkredsens formand.

Uenighed om resultaterne i amtsrådet

Balladen i Det Konservative Folkeparti fortsætter.
Amtsbestyrelsen for partiet langer nu kraftigt ud efter Svendborgkredsens formand.

Amtsbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti på Fyn kritiserer nu i kraftige vendinger partiets formand på Sydfyn.

Tirsdag kritiserede Lasse Krull det borgerlige styre i amtet for at være mere interesseret i egne karriereforløb end amtets politiske linje.

"Når politikerne ikke styrer amtet, hvem gør så - det gør selvfølgelig embedsmændene, men lige netop i Fyns Amt synes de at have næsten enevældig magt, netop fordi amtsrådsmedlemmerne går mere op i fordeling af poster end at påtage sig det politiske lederskab", sagde Lasse Krull på partiets generalforsamling tirsdag

Disse udtalelser tager partiets amtsbestyrelse på det kraftigste afstand fra.

"Amtsbestyrelsen udtrykker stor respekt for de resultater der er opnået i indeværende år", skriver amtsformand Carl Martin Christensen i en pressemeddelelse.

Amtsbestyrelsen undrer sig over, at Lasse Krull ikke har luftet sin kritik på amtsbestyrelesmøderne i partiet, og ledelsen opfordrer Lasse Krull til at bruge sin tid på at støtte et konstruktivt samarbejde, der kan styrke det borgerlige samarbejde på Fyn.

Til gengæld har amtsbestyrelsen ikke luftet kritik af amtsrådsmedlem Pernille Weiss-Pedersen, der tilsluttede sig kritikken fra Sydfyn.