I det fynske folks tjeneste

Ny bro fra Fyn prioriteres højere end Kalundborg-Århus

Trafikekspert vurderer, at der vil være en ny bro mellem Fyn og Jylland inden 20 år. Også Vejdirektoratet og infrastrukturkommissionen har den højt på dagsordenen.

1 af 2

- Vejtrafikken stiger og stiger. Jeg gætter på, at der vil være en ny fynsk bro, inden der er gået 20 år, siger lektor i trafik- og byplanlægning ved Aalborg Universitet Henrik Harder Hovgesen til TV 2/FYN.
De seneste par uger er flere nye broer i Danmark blevet diskuteres. Både en ny mellem Fyn og Jylland og én fra Kalundborg over Samsø til Århus.

Det er sket i forbindelse med, at infrastrukturkommissionen er i gang med at analysere fremtidens trafikproblemer og eventuelle løsningsforslag. Kommissionen skal fremlægge sine anbefalinger for landspolitikerne til oktober, men allerede nu er flere notater kendte - herunder Vejdirektoratets.

- Prioriteringen vil være, at Lillebælt formodentlig vil komme højere på listen end Kattegat-løsningen, fordi broen over Kattegat ikke vil løse trængselsproblemerne på de østjyske motorvejen og forbindelsen til Fyn tilstrækkeligt. Sådan lyder vurderingen fra Vejdirektoratet, og det lytter vi kraftigt til, siger Birgit Aagaard-Svendsen, der er formand for infrastrukturkommissionen.

Lillebælt er flaskehals

Danmarks TransportForskning har lavet en prognose for vejtrafikken i Danmark frem til 2030. Den viser, at mængden vil stige med mellem 68 og 91% i forhold til nu.
 
- Lillebælt er en flaskehals, så der er nok ingen tvivl om, at vi skal kigge på den, før 2030, siger Birgit Aagaard-Svendsen

Læs mere om infrastrukturkommissionen her