Ny Busterfilm optages på Fyn: - Min mor siger, jeg ligner ham

En ny film om Buster Oregon Mortensen har netop startet optagelser. En opdateret version af den kendte historie, som er optaget, hvor Fyn mest ligner Brønshøj.

Optagelserne til en ny filmudgave af Busters Verden er i fuld gang i Odense - denne gang med det lidt forkortede navn: Buster.

quote - Så længe, vi kan finde noget i Odense og omegn, som minder om Brønshøj, hvor det reelt foregår, så er det jo fint

Martin Miehe-Renard, instruktør

I den nye udgave genopstår Buster Oregon Mortensen i skikkelse af 11-årige Manfred Weber Cortzen, som skal spille hovedrollen.

- Min mor plejer at sige, jeg ligner Buster lidt, så det er ret sjovt. Jeg synes ikke, jeg minder så meget om ham, men det kan godt være, jeg er lidt anderledes, siger Manfred Weber Cortzen.

Det er første gang, Manfred Weber Cortzen skal spille med i en film, og han glæder sig til at spille den folkekære karakter.

- Han er en sjov type. Lidt skør og anderledes. Jeg har ikke spillet så meget endnu, så jeg finder nok ud af mere om ham, når jeg kommer længere ind i filmen, siger Manfred Weber Cortzen.

Filmen optages i Odense og Kerteminde kommuner.
Filmen optages i Odense og Kerteminde kommuner.
Foto: Maria Borring Jakobsen

Fire millioner fynske kroner

Filmen er støttet af FilmFyn med fire millioner kroner, og derfor bliver store dele af filmen også optaget på Fyn, selvom handlingen foregår i Brønshøj ved København.

- Det er jo ikke fordi, Buster er flyttet til Fyn, men produktionen har fået tilknyttet rigtig mange fynske filmarbejdere. Når vi støtter sådan en film med fire millioner, så lægger det en omsætning på Fyn på omkring syv millioner i de to kommuner, de optager i; Odense og Kerteminde. Så der er en rigtig stor fynsk dimension, selvom Buster ikke bor på Fyn i historien, siger Klaus Hansen, direktør i FilmFyn.

Filmen er instrueret af Martin Miehe-Renard, og for ham er det ikke så vigtigt, hvor filmen fysisk bliver optaget.

- Så længe, vi kan finde noget i Odense og omegn, som minder om Brønshøj, hvor det reelt foregår, så er det jo fint, siger Martin Miehe-Renard.

Langt størstedelen af Buster bliver optaget på Fyn. Holdet optager i alt i otte uger - de syv af dem på Fyn.

- Fyn har en fantastisk filmfond, som finansierer rigtig mange danske film, og så svarer vi igen ved at komme og arbejde på Fyn og bruge fynske filmfolk, som der efterhånden er rigtig mange gode af, siger instruktøren.

En ny, gammel historie

Den oprindelige film 'Busters Verden' udkom i 1984, og for instruktøren er det vigtigt

- Det er vigtigt at lave den. Det kan godt være, forældregenerationen har haft en stor oplevelse med den, men det skal deres børn sørme også have. Vi er bare nødt til at modernisere den lidt, siger Martin Miehe-Renard.

Faktisk mener instruktøren, at selve budskabet i historien er endnu mere relevant i dag, end den var dengang.

- Man skal turde være sig selv og se andre mennesker i øjnene og udleve sit eget eventyr. Vores relationer er efterhånden gemt bage sociale medier og computerskærme, siger han.

Som Batman og Spiderman

Samme holdning har skuespilleren Magnus Millang. Han spiller Busters far i den nye udgave af filmen.

- Den der hyldest til at være dreng og cykle og lege, den vil jeg gerne give videre i en 2020-form, siger skuespilleren.

For ham er det helt oplagt at modernisere en film, som mange holder af.

- Den anden film er der jo stadig. Det er jo ikke fordi, den forsvinder. Det er for at tage den op og gøre det med en ny samtid. Sådan er det jo også med Batman og Spiderman, siger Magnus Millang.

Filmen Buster forventes at få biografpremiere i juni 2021.

Busters verden