Ny cykel- og atletikarena op i gear

Den nye overdækkede cykel- og atletikarena i Odense er ved at tage form. Trods mindre forsinkelser glæder cykelfolket sig til at banen kommer.

Gravemaskinerne arbejder lige nu på højtryk ved den kommende cykel- og atletikarena i Odense. Og cykelfolket glæder sig.

- Det er helt fantastisk at se. Vi har jo kæmpet for det i 30 år, siger Claus Rasmussen, der er formand for Cykling Odense.

Den 28. juni blev første spadestik taget til den nye overdækkede arena, der vil kommer til at koste 73 millioner kroner. Arbejdet med at bygge den 7000 kvadratmeter store arena at nu halvvejs, trods et par overraskelser under vejs.

- Da vi fik brudt den gamle cykelbane ned, viste det sig, at vi havde slagger under. Det skulle så undersøges for forurening, og det gik der lidt tid med, fortæller Søren Damgaard, der er leder af Odense Idrætspark.

Slaggerne indeholdt dog ikke stoffer, der gør, at de ikke må opbevares på området. Efter den oprindelige plan skulle arenaen være færdig inden sommer, men nu bliver det først nogle måneder senere.

- Selvfølgelig er det et lille minus, men ikke nok til at blive irriteret over. Det vigtigste er bare, at vi er i gang, siger Claus Rasmussen.

Når det regner på præsten, drypper det på degnen, lyder et gammelt dansk ordsprog. Sådan er der også med den nye arena. I den nærliggende Højstruppark er der ved at blive anlagt en sø, der skal tage imod de store mængder regnvand fra arenaens 21.000 kvadratmeter store tag, så regnvandet ikke ender i kloakken.

Forventer øget interesse for sporten

Den nye cykel- og atletikarena ved Odense Idrætspark forventes nu at være klar i september 2014
Den nye cykel- og atletikarena ved Odense Idrætspark forventes nu at være klar i september 2014

I dag må de fynske og jyske cykeltalenter tage turen til arenaen i Ballerup for at træne.

- Vi har kun en håndfuld tilbage, men vi glæder os til at få flere unge ryttere, når banen står klar, siger formanden for Cykling Odense, Claus Rasmussen.

Også for atletikken kan den nye overdækkede arena betyde et løft.

- Det er jo ikke mange anlæg af denne type rundt om. Det nærmeste ligger i Skive, så det er faktisk atletikken i hele det syddanske område, der vil få et løft, siger Søren Damgaard, leder af Odense Idrætspark.

Efter planen åbner den nye arena til september