Ny direktør: Midtfynsfestival i Ringe 2002

Koncertchef for Muskelsvindfondens Grønne koncerter, Marius Byriel, bliver ny direktør for Midtfyns Festivalen. Festivalens nye chef siger i dag til TV 2/FYN, at der bliver Midtfynsfestival i Ringe i 2002, hvis byråd og lodsejere i Ringe siger ja til det.

-

Koncertchef for Muskelsvindfondens Grønne koncerter, Marius Byriel, bliver ny direktør for Midtfyns Festivalen. Festivalens nye chef siger i dag til TV 2/FYN, at der bliver Midtfyns Festival i Ringe i 2002.


\"Udgangspunktet er, at festivalen i 2002 holdes i Ringe, men det kræver en godkendelse fra byrådet og fra lodsejerne. Ellers skulle det være næsten sikkert\", siger Marius Byriel.


Den nye festivaldirektør vil snart afsløre nærmere planer for Midtfyns Festivalens musikprofil.


\"Nu skal jeg lige have en måneds tid til at sætte mig ind i, hvad Midtfynsfestivalen egentlig er for noget. Jeg skal tale med folk i branchen, og ikke mindst den nye bestyrelse, for at afgøre, hvad det er for en musikprofil, vi ønsker os\", siger Marius Byriel, der i øvrigt aldrig har været gæst på Midtfynsfestivalen.


Startede som militærnægter
Marius Byriel har været tilknyttet Muskelsvindfonden i 24 år. Han startede som militærnægter i 1977, siden 1983 har han været koncertchef på 133 koncerter. Han har derfor stor erfaring i at organisere store musikarrangementer, sammensætte musikprogram og skabe kontakt til orkestrene.


Marius Byriel starter som direktør for Midtfyns Festivalen onsdag d. 3. oktober, men han vil fortsætte som konsulent for Muskelsvindfonden de næste seks måneder.


\"Da Kim Brink kontaktede mig og spurgte om min interesse i jobbet, var min umiddelbare reaktion et pænt nej tak. Men at fortsætte og udvikle Midtfyns Festival i samspil med OB\'s udbygning af nye forretningsområder var - ved nærmere eftertanke - alligevel for spændende en udfordring, \" siger den nye festivalchef.


Tilfredshed hos Brink
I OB er der naturligvis også glæde over ansættelsen af Marius Byriel.


\"Det er meget vigtigt for den videre udvikling af Midtfyns Festival, at det er lykkedes at tiltrække en erfaren kapacitet. Og med de kvaliteter Marius har bevist gennem mange års succesfuldt virke i Muskelsvindfonden, er jeg sikker på, at Midtfyns Festival er i gode hænder, \" siger OBs direktør Kim Brink.